Baconlindad fylld köttfärsrulle

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradAdvanced

DelaSparaDelaBigOven

Baconlindad fylld färsrulle - lchf

Köttfärsrullen kan fyllas med vad man har hemma, jag råkade ha skinka, ost och spenat.
Servera förslagsvis med en sallad till,
Klicka här att se fler bilder med steg för steg information.

Recept och bild är mina egna men jag har fått inspiration till receptet av Mitt kök.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/


Mängd810 Portioner
Förberedelse30 minTillagning40 minTotalt1 hr 10 min

Färs
 1 kg köttfärs
 salt
 peppar
 2 ägg
 4 msk grädde
 2 msk kalvfond
 1 msk chiliolja eller 1 tsk chilipulver
 (1 tsk lökpulver eller 1 hackad gul lök) valbart
 Smörpapper
Fyllning
 6-8 skivor rökt skinka
 Svartpeppar
 Oregano
 6-8 skivor valfri ost
 1 påse minispenat
Utanpå
 12 baconskivor
 1 ark aluminiumfolie

Färs
1

Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.

2

Platta ut färsen på ett smörpapper.

Fyllning
3

Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.

4

Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.

5

Lägg till sist ut spenat över osten.

Rullen
6

Rulla ihop allt från långsidan av färsen.

7

Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.

8

Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.

9

Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.

Tillagning
10

Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.

Kategori

Ingredienser

Färs
 1 kg köttfärs
 salt
 peppar
 2 ägg
 4 msk grädde
 2 msk kalvfond
 1 msk chiliolja eller 1 tsk chilipulver
 (1 tsk lökpulver eller 1 hackad gul lök) valbart
 Smörpapper
Fyllning
 6-8 skivor rökt skinka
 Svartpeppar
 Oregano
 6-8 skivor valfri ost
 1 påse minispenat
Utanpå
 12 baconskivor
 1 ark aluminiumfolie

Instruktioner

Färs
1

Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.

2

Platta ut färsen på ett smörpapper.

Fyllning
3

Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.

4

Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.

5

Lägg till sist ut spenat över osten.

Rullen
6

Rulla ihop allt från långsidan av färsen.

7

Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.

8

Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.

9

Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.

Tillagning
10

Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.

Baconlindad fylld köttfärsrulle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *