Utskriftsalternativ:

Baconlindad fylld köttfärsrulle

Mängd810 PortionerFörberedelse30 minTillagning40 minTotalt1 hr 10 min

Köttfärsrullen kan fyllas med vad man har hemma, jag råkade ha skinka, ost och spenat.
Servera förslagsvis med en sallad till,
Klicka här att se fler bilder med steg för steg information.

Recept och bild är mina egna men jag har fått inspiration till receptet av Mitt kök.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Baconlindad fylld färsrulle - lchf

Färs
 1 kg köttfärs
 salt
 peppar
 2 ägg
 4 msk grädde
 2 msk kalvfond
 1 msk chiliolja eller 1 tsk chilipulver
 (1 tsk lökpulver eller 1 hackad gul lök) valbart
 Smörpapper
Fyllning
 6-8 skivor rökt skinka
 Svartpeppar
 Oregano
 6-8 skivor valfri ost
 1 påse minispenat
Utanpå
 12 baconskivor
 1 ark aluminiumfolie
Färs
1

Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.

2

Platta ut färsen på ett smörpapper.

Fyllning
3

Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.

4

Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.

5

Lägg till sist ut spenat över osten.

Rullen
6

Rulla ihop allt från långsidan av färsen.

7

Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.

8

Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.

9

Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.

Tillagning
10

Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.

Nutrition Facts

Portioner 810