Hoppa till innehåll
Open navigation

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

4,67 av 3 röster
Sparat av: st
Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Det här är min tolkning på en klassiker, nämligen baconlindad köttfärslimpa. Jag spetsar till den lite genom att fylla den med ost och det är givetvis ett LCHF-recept det här.

Testa att variera fyllningen med olika ostar, t ex ädelost, västerbotten eller någon annan ost som du tycker om. Jag använde mig av en lagrad prästost den här gången.

Servera med gräddsås och varför inte lite pressgurka till.

Om du hellre vill äta en riktig svensk klassiker, så kan jag rekommendera dig att testa på min goda kålpudding.

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.
  • Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.
  • Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.
  • Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.
  • Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.
  • Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.
  • Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.
  • Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.
  • Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a
  • Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg