Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Av LCHF-arkivet    

juni 22, 2015

Det här är min tolkning på en klassiker, nämligen baconlindad köttfärslimpa. Jag spetsar till den lite genom att fylla den med ost och det är givetvis ett LCHF-recept det här.

Testa att variera fyllningen med olika ostar, t ex ädelost, västerbotten eller någon annan ost som du tycker om. Jag använde mig av en lagrad prästost den här gången.

Servera med gräddsås och varför inte lite pressgurka till.

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 45 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

800 g Köttfärs

100 g Lök (gul)

10 g Vitlök

1 msk Kalvfond (koncentrerad)

1 dl Vatten

2 Ägg

1 dl Grädde 40%

4 msk Pofiber

1 krm Kryddpeppar (malen)

1 krm Ingefära (malen)

1 krm Vitpeppar (malen)

1 msk Fransk senap

1 tsk Salt

100 g Ost

25 g Smör

2 paket Bacon (skivad)

Instruktioner

1Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.

2Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.

3Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.

4Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.

5Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.

6Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.

7Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.

8Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.

9Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a

10Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.