Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse25 minTillagning45 minTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 800 g Köttfärs
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 dl Vatten
 2 Ägg
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 100 g Ost
 25 g Smör
 2 paket Bacon (skivad)

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.

3

Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.

5

Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.

7

Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.

9

Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.

11

Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.

13

Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.

15

Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.

17

Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a

19

Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.

Beskrivning - Information

Det här är min tolkning på en klassiker, nämligen baconlindad köttfärslimpa. Jag spetsar till den lite genom att fylla den med ost och det är givetvis ett LCHF-recept det här.

Testa att variera fyllningen med olika ostar, t ex ädelost, västerbotten eller någon annan ost som du tycker om. Jag använde mig av en lagrad prästost den här gången.

Servera med gräddsås och varför inte lite pressgurka till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Köttfärs
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 dl Vatten
 2 Ägg
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 100 g Ost
 25 g Smör
 2 paket Bacon (skivad)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.

3

Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.

5

Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.

7

Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.

9

Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.

11

Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.

13

Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.

15

Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.

17

Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a

19

Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *