Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här är min tolkning på en klassiker, nämligen baconlindad köttfärslimpa. Jag spetsar till den lite genom att fylla den med ost och det är givetvis ett LCHF-recept det här.

Testa att variera fyllningen med olika ostar, t ex ädelost, västerbotten eller någon annan ost som du tycker om. Jag använde mig av en lagrad prästost den här gången.

Servera med gräddsås och varför inte lite pressgurka till.

DelaSparaDelaBigOven

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse25 minTillagning45 minTotalt1 hr 10 min

 800 g Köttfärs
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 dl Vatten
 2 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 4 msk Pofiber
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 msk Fransk senap
 1 tsk Salt
 100 g Ost
 25 g Smör
 2 paket Bacon (skivad)

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.

3

Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.

5

Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.

7

Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.

9

Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.

11

Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.

13

Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.

15

Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.

17

Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a

19

Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Köttfärs
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 dl Vatten
 2 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 4 msk Pofiber
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 msk Fransk senap
 1 tsk Salt
 100 g Ost
 25 g Smör
 2 paket Bacon (skivad)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.

3

Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.

5

Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.

7

Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.

9

Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.

11

Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.

13

Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.

15

Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.

17

Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a

19

Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.