Baconlindade omelettrullar

Av LCHF-arkivet  , ,   

november 3, 2016

Här har du ett recept på baconlindade omelettrullar som passar perfekt som plockmat på en buffé eller som enkla snacks på kvällen. perfekta att dippa i en god sås om man vill det.

Köp ingredienser online till bra pris, fraktfritt!

- Chili flakes (ekologiska)

Recept och bild: SoDelicious

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

4 st Ägg

50 g Röd paprika

50 g Gul paprika

6 st Bacon (skivor)

1 tsk Olivolja

30 g Mozzarellaost (riven)

2 msk Persilja

1/2 tsk Chili flakes

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 180 grader.

2Skär paprikan i små tärningar, cirka 0,5x0,5 cm.

3Blanda ihop paprika, ägg, salt och peppar. Vispa ihop lite.Värm olivoljan i en stekpanna och häll på äggsmeten så att den fördelas jämnt i pannan. Lägg på ett lock och låt stå på mediumvärme i 4-5 minuter.

4Lägg omeletten på en skärbräda och strö ost, persilja och chili flakes över den.

5Rulla ihop till en rulltårta och skär upp den i 6 lika stora snurror.

6Rulla en baconskiva runt varje snurra och sätt en tandpetare igenom den så att den håller ihop.

7Placera dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 25 minuter.

8Ta ut och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.