Bagels

Av LCHF-arkivet    

augusti 16, 2017

Bagels är ju helt otroligt gott med lite färskost på.

Dock är ju vanliga bagels gjorda av vetemjöl och det är inte direkt LCHF. Men, detta receptet som baseras på Fat head pizzan, det är faktiskt riktigt bra.

Obs! Det är viktigt att du använder färdigriven mozzarella, annars kommer det inte att funka.

Recept & bild: Wholesumyum

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

6 dl Mozzarella (färdigriven)

55 g Färskost (naturell)

2 Ägg

1 msk Bakpulver

3,5 dl Mandelmjöl

1 nypa Salt

1 msk Sesamfrön till garnering

Instruktioner

1Blanda mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.

2Blanda under tiden ihop mandelmjöl, bakpulver och en nypa salt.

3Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.

4Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.

5Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.

00:00

4 Omdömen

LCHF-arkivet

november 5, 2018

Vad skoj! Tack för återkopplingen!

Åsa

november 4, 2018

Enkelt och gott!

LCHF-arkivet

juni 21, 2018

jag har faktiskt aldrig testat. Det måste i så fall vara en annan färdigriven ost.

Camilla

juni 20, 2018

Kan man används en annan Riven ost?


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.