Bagels

Bagels 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Bagels är ju helt otroligt gott med lite färskost på.

Dock är ju vanliga bagels gjorda av vetemjöl och det är inte direkt LCHF. Men, detta receptet som baseras på Fat head pizzan, det är faktiskt riktigt bra.

Obs! Det är viktigt att du använder färdigriven mozzarella, annars kommer det inte att funka.

Recept & bild: Wholesumyum

DelaTweetSparaDelaBigOven

Bagels 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning12 minTotalt22 min

Ingredienser

 6 dl Mozzarella (färdigriven)
 55 g Färskost (naturell)
 2 Ägg
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Blanda mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.

3

Blanda under tiden ihop mandelmjöl, bakpulver och en nypa salt.

5

Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.

7

Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.

9

Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 dl Mozzarella (färdigriven)
 55 g Färskost (naturell)
 2 Ägg
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Blanda mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.

3

Blanda under tiden ihop mandelmjöl, bakpulver och en nypa salt.

5

Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.

7

Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.

9

Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.

Bagels

6 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *