Bakad fetaost är ett tillbehör som jag blivit helt kär i. Fantastiskt fräscht och gott tillbehör till allt egentligen, men kanske framförallt till grillat.
Det som är roligt är att man kan variera det i smaken genom att använda olika tomater, olivsorter och örter.
Detta funkar att göra i ugnen men även på grillen om du har lock på din grill.
Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.
Anders Ringqvist says:
Kanongott! Använde det till en ugnsstekt kalvstek, perfekt kombo!