Bakad fetaost med tomat och oliverPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Bakad fetaost är ett tillbehör som jag blivit helt kär i. Fantastiskt fräscht och gott tillbehör till allt egentligen, men kanske framförallt till grillat.
Det som är roligt är att man kan variera det i smaken genom att använda olika tomater, olivsorter och örter.

Detta funkar att göra i ugnen men även på grillen om du har lock på din grill.

DelaSparaDelaBigOven

Bakad fetaost - lchf

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 200 g Fetaost
 100 g Cocktailtomater
 1 st Rödlök
 50 g Oliver
 1 msk Balsamvinäger
 0,50 dl Olivolja
 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)
 Nymalen svartpeppar

1

Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Fetaost
 100 g Cocktailtomater
 1 st Rödlök
 50 g Oliver
 1 msk Balsamvinäger
 0,50 dl Olivolja
 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.

Bakad fetaost med tomat och oliverPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *