Basilika och vitlökssåsPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på och svängde ihop den och resultatet blev kanongott.

Den passar riktigt bra till framförallt lite lättare kött, så som skinkstek, karré eller kyckling.

En kanongod sås att äta om du äter LCHF/lowcarb.


Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 50 g Schalottenlök
 30 g Vitlök
 5 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 tsk Tamarisoja
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

1

Hacka löken och vitlöken riktigt fint.

3

Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.

5

Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.

7

Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.

9

Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

 50 g Schalottenlök
 30 g Vitlök
 5 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 tsk Tamarisoja
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken riktigt fint.

3

Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.

5

Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.

7

Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.

9

Smaka av med salt och peppar.

Basilika och vitlökssåsPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *