Basilika och vitlökssås

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 8, 2016

Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på och svängde ihop den och resultatet blev kanongott.

Den passar riktigt bra till framförallt lite lättare kött, så som skinkstek, karré eller kyckling.

En kanongod sås att äta om du äter LCHF/lowcarb.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

50 g Schalottenlök

30 g Vitlök

5 dl Grädde 40%

1 dl Creme Fraiche

1 msk Kalvfond (koncentrerad)

1 msk Basilika (Torkad)

1 tsk Tamarisoja

1 nypa Svartpeppar (malen)

30 g Smör

Instruktioner

1Hacka löken och vitlöken riktigt fint.

2Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.

3Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.

4Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.

5Smaka av med salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.