Basilikamarinad

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-recept på en grillmarinad som är kanongott till kyckling,  men funkar även till fläskkött.

Låt köttet alltid marineras så länge som möjligt, minst två timmar för att dra in så mycket smak som möjligt.


Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 1 msk Olivolja
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 msk Hackad basilika (Färsk)
 1 msk Hackad rödlök
 2 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (hel)
 1 st Vitlöksklyfta

1

Hacka/pressa vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser i en tjock påse.

3

Lägg i köttet och blanda runt det i påsen. Knyt ihop och förvara i kylen minst 3 timmar men gärna längre. Glöm inte bort att vända på påsen ibland.

5

Ta ut köttet i från kylen i god tid så det inte är kylskåpskallt när du skall grilla.

Ingredienser

 1 msk Olivolja
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 msk Hackad basilika (Färsk)
 1 msk Hackad rödlök
 2 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (hel)
 1 st Vitlöksklyfta

Instruktioner

1

Hacka/pressa vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser i en tjock påse.

3

Lägg i köttet och blanda runt det i påsen. Knyt ihop och förvara i kylen minst 3 timmar men gärna längre. Glöm inte bort att vända på påsen ibland.

5

Ta ut köttet i från kylen i god tid så det inte är kylskåpskallt när du skall grilla.

Basilikamarinad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *