Basilikamarinad

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 5, 2015

Det här är ett LCHF-recept på en grillmarinad som är kanongott till kyckling,  men funkar även till fläskkött.

Låt köttet alltid marineras så länge som möjligt, minst två timmar för att dra in så mycket smak som möjligt.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 msk Olivolja

1 msk Rödvinsvinäger

1 msk Hackad basilika (Färsk)

1 msk Hackad rödlök

2 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar (hel)

1 st Vitlöksklyfta

Instruktioner

1Hacka/pressa vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser i en tjock påse.

2Lägg i köttet och blanda runt det i påsen. Knyt ihop och förvara i kylen minst 3 timmar men gärna längre. Glöm inte bort att vända på påsen ibland.

3Ta ut köttet i från kylen i god tid så det inte är kylskåpskallt när du skall grilla.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.