Basilikamarinad

Basilikamarinad 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på en grillmarinad som är kanongott till kyckling,  men funkar även till fläskkött.

Låt köttet alltid marineras så länge som möjligt, minst två timmar för att dra in så mycket smak som möjligt.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 1 msk Olivolja
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 msk Hackad basilika (Färsk)
 1 msk Hackad rödlök
 2 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (hel)
 1 st Vitlöksklyfta

1

Hacka/pressa vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser i en tjock påse.

3

Lägg i köttet och blanda runt det i påsen. Knyt ihop och förvara i kylen minst 3 timmar men gärna längre. Glöm inte bort att vända på påsen ibland.

5

Ta ut köttet i från kylen i god tid så det inte är kylskåpskallt när du skall grilla.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 msk Olivolja
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 msk Hackad basilika (Färsk)
 1 msk Hackad rödlök
 2 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (hel)
 1 st Vitlöksklyfta

Instruktioner

1

Hacka/pressa vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser i en tjock påse.

3

Lägg i köttet och blanda runt det i påsen. Knyt ihop och förvara i kylen minst 3 timmar men gärna längre. Glöm inte bort att vända på påsen ibland.

5

Ta ut köttet i från kylen i god tid så det inte är kylskåpskallt när du skall grilla.

Basilikamarinad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.