Beer can burgers

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Beer can burgers blev en stor viral succé när den dök upp på olika forum i sociala medier och det går inte att säga något annat än att det är ruskigt gott, men det är otroligt mycket mat och väldigt svårt att äta som en hamburgare.

Det är helt perfekt för dig som äter LCHF med.

När vi gjorde våra så hade vi lite coleslaw och en grönsallad till, det räckte gott och väl.

Det som är absolut bäst med beer can burgers är att du kan variera fyllningen precis hur mycket som helst.

När det gäller barbecuesåsen så välj en som har så lite kolhydrater som möjligt. Eventuellt kan du göra en egen.


Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning45 minTotalt1 hr 15 min

 1200 g Nötfärs
 8 skivor Bacon
 200 g Champinjoner (färska)
 200 g Rödlök
 200 g Paprika
 1 dl Barbequesås
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 100 g Ost (smakrik)

1

Skär ner champinjoner, lök och paprika i bitar. Inte för smått dock.

3

Bryn grönsakerna i en stekpanna i smör. Salta och peppra När det har fått färg så ställer du det åt sidan för att svalna.

5

Blanda ner salt och peppar i färsen, och om du vill kan du ta lite barbequesås i färsen med för att få lite mer smak på den. Obs, inga ägg eller annat i färsen, det ska vara ren nötfärs bara.

7

Forma fyra stora bollar av färsen, lika stora, dvs cirka 300 gram styck.

9

Ta en iskall full ölburk och tryck ner den i mitten av en färsboll och forma sen färsen runt burken en bit upp.

11

Ta två baconskivor och linda runt färsen på utsidan. Lyft sedan bort burken. Är det svårt kan du använda en handduk för att få lite grepp. Gör likadant på de övriga färsbollarna.

13

Fyll sedan hålet med lite barbecuesås i botten, sen grönsaker och sen lite mer barbecuesås ovanpå. Avsluta med några osttärningar överst.

15

Sen är det dags att grilla dem.

17

När du grillar dem så ska du grilla på indirekt värme, dvs du har kolen på enna halvan av grillen och placerar burgarna på andra halvan, dvs där du inte har kol under. Lägg på locket och flytta om den lite efter cirka 20 minuter. Totalt tar det ungefär 4-55 minuter innan de är klara, det beror lite på värmen i grilleni:9a

19

Om du vill tillaga dem i ugnen så är det 200-225 grader i cirka 40 minuter som gäller.i:10a

21

Har du några funderingar, kolla på filmen i så fall... Lycka till!

Ingredienser

 1200 g Nötfärs
 8 skivor Bacon
 200 g Champinjoner (färska)
 200 g Rödlök
 200 g Paprika
 1 dl Barbequesås
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 100 g Ost (smakrik)

Instruktioner

1

Skär ner champinjoner, lök och paprika i bitar. Inte för smått dock.

3

Bryn grönsakerna i en stekpanna i smör. Salta och peppra När det har fått färg så ställer du det åt sidan för att svalna.

5

Blanda ner salt och peppar i färsen, och om du vill kan du ta lite barbequesås i färsen med för att få lite mer smak på den. Obs, inga ägg eller annat i färsen, det ska vara ren nötfärs bara.

7

Forma fyra stora bollar av färsen, lika stora, dvs cirka 300 gram styck.

9

Ta en iskall full ölburk och tryck ner den i mitten av en färsboll och forma sen färsen runt burken en bit upp.

11

Ta två baconskivor och linda runt färsen på utsidan. Lyft sedan bort burken. Är det svårt kan du använda en handduk för att få lite grepp. Gör likadant på de övriga färsbollarna.

13

Fyll sedan hålet med lite barbecuesås i botten, sen grönsaker och sen lite mer barbecuesås ovanpå. Avsluta med några osttärningar överst.

15

Sen är det dags att grilla dem.

17

När du grillar dem så ska du grilla på indirekt värme, dvs du har kolen på enna halvan av grillen och placerar burgarna på andra halvan, dvs där du inte har kol under. Lägg på locket och flytta om den lite efter cirka 20 minuter. Totalt tar det ungefär 4-55 minuter innan de är klara, det beror lite på värmen i grilleni:9a

19

Om du vill tillaga dem i ugnen så är det 200-225 grader i cirka 40 minuter som gäller.i:10a

21

Har du några funderingar, kolla på filmen i så fall... Lycka till!

Beer can burgers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *