Beer can chicken BBQ

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 22, 2016

Beer can chicken är en kycklingrätt som blev otroligt populär för ett par år sedan och jag har inte testat på den förrän nu.

Det är ett otroligt gott sätt att tillreda en kyckling och just att man grillar den på indirekt värme med en ölburk inuti gör att köttet blir väldigt saftigt och mört.

Tips! Testa att göra ditt eget kryddsmör och din egen kryddblandning för att hitta din egen favorit. Använd gärna massor av färska örter.

Om du inte vill göra det på grillen så ska det gå hur bra som helst att göra det i ugnen med. Cirka 175 grader kanske.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim 15 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 Kyckling (hel, färsk)

33 cl Ölburk

100 g Smör

10 g Vitlök (finhackad)

2 msk Persilja (hackad)

0,5 Lime

2 tsk Örtsalt

0,5 tsk Paprikapulver

0,5 tsk Spiskummin (malen)

2 krm Svartpeppar (malen)

0,5 st Lök (gul)

20 Morot

Instruktioner

1Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.

2Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.

3Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.

4Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.

5Öppna ölburken och häll ut halva.

6Öppna toppen på burken med en konservöppnare.

7Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.

8Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.

9När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a

10Ta bort ölburken och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.