Beer can chicken BBQ

Beer can chicken BBQ 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Beer can chicken är en kycklingrätt som blev otroligt populär för ett par år sedan och jag har inte testat på den förrän nu.

Det är ett otroligt gott sätt att tillreda en kyckling och just att man grillar den på indirekt värme med en ölburk inuti gör att köttet blir väldigt saftigt och mört.

Tips! Testa att göra ditt eget kryddsmör och din egen kryddblandning för att hitta din egen favorit. Använd gärna massor av färska örter.

Om du inte vill göra det på grillen så ska det gå hur bra som helst att göra det i ugnen med. Cirka 175 grader kanske.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Beer can chicken BBQ 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 hr 15 minTotalt1 hr 35 min

 1 Kyckling (hel, färsk)
 33 cl Ölburk
 100 g Smör
 10 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 Lime
 0,5 tsk Paprikapulver
 0,5 tsk Spiskummin (malen)
 2 krm Svartpeppar (malen)
 0,5 st Lök (gul)
 20 Morot

1

Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.

3

Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.

5

Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.

7

Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.

9

Öppna ölburken och häll ut halva.

11

Öppna toppen på burken med en konservöppnare.

13

Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.

15

Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.

17

När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a

19

Ta bort ölburken och servera.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 Kyckling (hel, färsk)
 33 cl Ölburk
 100 g Smör
 10 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 Lime
 0,5 tsk Paprikapulver
 0,5 tsk Spiskummin (malen)
 2 krm Svartpeppar (malen)
 0,5 st Lök (gul)
 20 Morot

Instruktioner

1

Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.

3

Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.

5

Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.

7

Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.

9

Öppna ölburken och häll ut halva.

11

Öppna toppen på burken med en konservöppnare.

13

Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.

15

Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.

17

När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a

19

Ta bort ölburken och servera.

Beer can chicken BBQ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.