Biff med bambuskott och champinjoner

Biff med bambuskott och champinjoner 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få på kinarestaurang.
Dock så innehåller ju den som görs på såna restauranger väldigt mycket socker då man har söta såser och annat i, så jag ville hitta på en egen variant som går lite åt det hållet iallafall.

Resultatet blev riktigt gott och jag servera det med lite stekt vitkål och haricots vertes.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Biff med bambuskott och champinjoner 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min

Ingredienser

 1 kg Lövbiff
 200 g Morot
 200 g RödlökEller purjolök om du vill ha det
 140 g Bambuskott
 140 g VattenkastanjerKan uteslutas för en mer strikt rätt
 5 st Stora färska champinjoner
 2 l Vatten
 1 dl TamarisojaGer absolut bäst smak, men annan soja funkar med
 3 msk Kalvfond
 1 msk Torkad dragon
 1 tsk Vitlökspulver
 2 msk Tomatpuré
 1 tsk Sambal oelek
 Olja/smör till stekning
 Arrowrot till redning

Gör så här:

1

Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.

2

Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.

3

Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.

4

Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar.
Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet.
Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.

5

Blanda arrowrot i lite kallt vatten och rör ner i grytan under omrörning tills du har rätt konsistens.
Ta inte för mycket på en gång, utan ta lite i taget tills du har en simmig gryta.
Smaka av med salt, peppar och kanske lite vinäger till om du vill.

6

Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Lövbiff
 200 g Morot
 200 g RödlökEller purjolök om du vill ha det
 140 g Bambuskott
 140 g VattenkastanjerKan uteslutas för en mer strikt rätt
 5 st Stora färska champinjoner
 2 l Vatten
 1 dl TamarisojaGer absolut bäst smak, men annan soja funkar med
 3 msk Kalvfond
 1 msk Torkad dragon
 1 tsk Vitlökspulver
 2 msk Tomatpuré
 1 tsk Sambal oelek
 Olja/smör till stekning
 Arrowrot till redning

Instruktioner

1

Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.

2

Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.

3

Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.

4

Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar.
Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet.
Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.

5

Blanda arrowrot i lite kallt vatten och rör ner i grytan under omrörning tills du har rätt konsistens.
Ta inte för mycket på en gång, utan ta lite i taget tills du har en simmig gryta.
Smaka av med salt, peppar och kanske lite vinäger till om du vill.

6

Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.

Biff med bambuskott och champinjoner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *