Hoppa till innehåll
Open navigation

Biff med bambuskott och champinjoner

2,77 av 13 röster
Sparat av: st
Biff med bambuskott och champinjoner
Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få på kinarestaurang. Dock så innehåller ju den som görs på såna restauranger väldigt mycket socker då man har söta såser och annat i, så jag ville hitta på en egen variant som går lite åt det hållet iallafall.Resultatet blev riktigt gott och jag servera det med lite stekt vitkål och haricots vertes.
2,77 av 13 röster
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.
  • Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.
  • Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.
  • Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar. Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet. Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.
  • Blanda arrowrot i lite kallt vatten och rör ner i grytan under omrörning tills du har rätt konsistens. Ta inte för mycket på en gång, utan ta lite i taget tills du har en simmig gryta. Smaka av med salt, peppar och kanske lite vinäger till om du vill.
  • Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg