Biff med bambuskott och champinjoner
Sparat av:
0
st
Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få på kinarestaurang.
Dock så innehåller ju den som görs på såna restauranger väldigt mycket socker då man har söta såser och annat i, så jag ville hitta på en egen variant som går lite åt det hållet iallafall.Resultatet blev riktigt gott och jag servera det med lite stekt vitkål och haricots vertes.
Sparat av:
0
st
Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kg Lövbiff
- 200 g Morot
- 200 g Rödlök
- 140 g Bambuskott
- 140 g Vattenkastanjer
- 5 st Stora färska champinjoner
- 2 l Vatten
- 1 dl Tamarisoja
- 5 msk Äppelcidervinäger
- 3 msk Kalvfond
- 1 msk Torkad dragon
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Ingefära (malen)
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Sambal oelek
- Olja/smör till stekning
- Arrowrot till redning
Instruktioner
- Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.
- Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.
- Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.
- Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar. Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet. Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.
- Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!