Biff Stroganoff

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.6
(14)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Biff stroganoff i en djup skål med lite hackad saltgurka, smetana och lite basilika.

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min

Ingredienser

 700 g LövbiffEller annat nötkött passande till gryta
 3 st Gula lökar
 2 Vitlöksklyftor
 3 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 Vatten
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1 nypa Cayennepeppar
Till servering

Gör så här:

1

Strimla köttet.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttet i lite smör. Tillsätt löken och vitlöken och låt den mjukna.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en gryta.

4

Slå på tomatpuré, passerade tomater, paprikapulver, dijonsenap och köttfond.
Avsluta med vatten så det nästan täcker köttet.
Koka upp och låt puttra under lock i cirka 30 minuter.

5

Tillsätt grädde, smetana och cayennepeppar.
Låt stå och puttra utan lock tills du har fått en fin konsistens på såsen.

6

Smaka av med salt och peppar.

7

Servera med önskat tillbehör. Jag har bara hackad saltgurka och en klick smetana uppe på.
Man kan göra blomkålsris eller varför inte vitkålspuré och ha till om man vill.

Beskrivning - Information

En riktigt god biff stroganoff, det slår väldigt mycket.
Det finns nog hur många varianter på biff stroganoff som helst, men så här gör jag och det brukar bli riktigt gott.
Om du inte har lövbiff, då kan du använda fransyska t ex, men då kanske du behöver koka lite längre.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g LövbiffEller annat nötkött passande till gryta
 3 st Gula lökar
 2 Vitlöksklyftor
 3 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 Vatten
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1 nypa Cayennepeppar
Till servering

Instruktioner

1

Strimla köttet.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttet i lite smör. Tillsätt löken och vitlöken och låt den mjukna.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en gryta.

4

Slå på tomatpuré, passerade tomater, paprikapulver, dijonsenap och köttfond.
Avsluta med vatten så det nästan täcker köttet.
Koka upp och låt puttra under lock i cirka 30 minuter.

5

Tillsätt grädde, smetana och cayennepeppar.
Låt stå och puttra utan lock tills du har fått en fin konsistens på såsen.

6

Smaka av med salt och peppar.

7

Servera med önskat tillbehör. Jag har bara hackad saltgurka och en klick smetana uppe på.
Man kan göra blomkålsris eller varför inte vitkålspuré och ha till om man vill.

Biff Stroganoff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *