Biffwok med shiratakinudlar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Biffwok med shiratakinudlar

Kategori,

Beskrivning - Information

Inte behöver vi avstå asiatisk mat och härliga nudelwokar bara för att vi äter lchf. Man undviker alla de söta såserna och sen så använder man sig av shiratakinudlar istället.
Här har du ett smakrikt och gott recept på biffwok med grönsaker och shiratakinudlar.

Shiratakinudlar är gjorda av konjaksrot som är så gott som helst utan kolhydrater. De innehåller faktiskt extremt lite näring överhuvudtaget men är perfekt för oss som äter lchf och vill ha möjligheten att äta t ex wok.

Shiratakinudlar finns att köpa på många olika ställen, speciellt online. Här har du några förslag:

- Svensk hälsokost (adlink)
- Bodystore (adlink)
- MEDS (adlink)

Recept och bilder: Najnis kök

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

Ingredienser

 500 g Shiratakinudlar
 1 st Gul lök
 250 g Broccoli
 1 Gul paprika
 1 Röd paprika
 Cirka 10-15 mindre champinjoner
 500 g Lövbiff
 2,50 msk Tamarisoja
 1 tsk Srirachasås
 1 msk Färsk riven ingefära
 4 msk Chilisås
 3 st Vitlöksklyftor, riven/hackad
 4 msk Sesamolja
 3 msk Rostade sesamfrön
 3 msk Hackad gräslök eller salladslök

Gör så här:

1

Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.

2

Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.

3

Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.

4

Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.

5

Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.

6

Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.

7

Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.

8

Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök.
Servera direkt!

Biffwok med shiratakinudlar

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Shiratakinudlar
 1 st Gul lök
 250 g Broccoli
 1 Gul paprika
 1 Röd paprika
 Cirka 10-15 mindre champinjoner
 500 g Lövbiff
 2,50 msk Tamarisoja
 1 tsk Srirachasås
 1 msk Färsk riven ingefära
 4 msk Chilisås
 3 st Vitlöksklyftor, riven/hackad
 4 msk Sesamolja
 3 msk Rostade sesamfrön
 3 msk Hackad gräslök eller salladslök

Instruktioner

1

Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.

2

Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.

3

Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.

4

Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.

5

Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.

6

Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.

7

Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.

8

Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök.
Servera direkt!

Biffwok med shiratakinudlar

Biffwok med shiratakinudlar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *