Bigos

SkapareJohanSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Bigos

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 400 g Sidfläsk
 400 g Älgkött i bitar
 3 st Gula lökar
 2 msk Tomatpuré
 1 st Syrligt äpple
 4 deciliter Älgfond eller rödvin
 1 msk Kummin
 7 st Blandade korvar
 1 l Surkål
 2 deciliter Svamp
 1 msk Hel svartpeppar
 2 st Lagerblad

Gör så här:

1

Hacka upp allt grovt.

2

Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.

3

Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan.
Begrav hela biten fläsk i surkålen
Låt koka en halv timme.

4

Tag upp fläsket och tärna den grovt.
Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.

Beskrivning - Information

Det här är min tolkning av surkålsgrytan bigos.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Sidfläsk
 400 g Älgkött i bitar
 3 st Gula lökar
 2 msk Tomatpuré
 1 st Syrligt äpple
 4 deciliter Älgfond eller rödvin
 1 msk Kummin
 7 st Blandade korvar
 1 l Surkål
 2 deciliter Svamp
 1 msk Hel svartpeppar
 2 st Lagerblad

Instruktioner

1

Hacka upp allt grovt.

2

Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.

3

Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan.
Begrav hela biten fläsk i surkålen
Låt koka en halv timme.

4

Tag upp fläsket och tärna den grovt.
Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.

Bigos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *