Bigos

Bigos 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här är min tolkning av surkålsgrytan bigos.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Bigos

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

 400 g Sidfläsk
 400 g Älgkött i bitar
 3 st Gula lökar
 2 msk Tomatpuré
 1 st Syrligt äpple
 4 deciliter Älgfond eller rödvin
 1 msk Kummin
 7 st Blandade korvar
 1 l Surkål
 2 deciliter Svamp
 1 msk Hel svartpeppar
 2 st Lagerblad

1

Hacka upp allt grovt.

2

Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.

3

Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan.
Begrav hela biten fläsk i surkålen
Låt koka en halv timme.

4

Tag upp fläsket och tärna den grovt.
Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.

Kategori

Ingredienser

 400 g Sidfläsk
 400 g Älgkött i bitar
 3 st Gula lökar
 2 msk Tomatpuré
 1 st Syrligt äpple
 4 deciliter Älgfond eller rödvin
 1 msk Kummin
 7 st Blandade korvar
 1 l Surkål
 2 deciliter Svamp
 1 msk Hel svartpeppar
 2 st Lagerblad

Instruktioner

1

Hacka upp allt grovt.

2

Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.

3

Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan.
Begrav hela biten fläsk i surkålen
Låt koka en halv timme.

4

Tag upp fläsket och tärna den grovt.
Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.

Bigos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet