Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

Gör så här:

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.

3

Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.

4

Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.

5

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.

6

Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.

7

Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.

Beskrivning - Information

Jag älskar Birgittas recept och här är något som jag verkligen kommer göra många gånger.

En blåbärspannacotta som bara är hur god som helst.

Det här är ett LCHF-recept som räcker till fyra ganska stora portioner eller upp till tio mindre portioner.

När det gäller sötning kan du använda det du själv tycker är godast.

Det här funkar perfekt att göra dagen innan man skall äta det.

Om du äter paleo så går det utmärkt att byta ut grädden mot kokosgrädde.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.

3

Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.

4

Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.

5

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.

6

Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.

7

Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.

Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *