Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Av LCHF-arkivet    

oktober 8, 2015

Jag älskar Birgittas recept och här är något som jag verkligen kommer göra många gånger.

En blåbärspannacotta som bara är hur god som helst.

Det här är ett LCHF-recept som räcker till fyra ganska stora portioner eller upp till tio mindre portioner.

När det gäller sötning kan du använda det du själv tycker är godast.

Det här funkar perfekt att göra dagen innan man skall äta det.

Om du äter paleo så går det utmärkt att byta ut grädden mot kokosgrädde.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 dl Blåbär

1 msk Pressad citron

3 dl Grädde 40%

2 st Gelatinblad

1 msk Sötning (sötströ eller motsvarande sötning)

1/2 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

2Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.

3Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.

4Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.

5Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.

6Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.

7Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.