Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Jag älskar Birgittas recept och här är något som jag verkligen kommer göra många gånger.

En blåbärspannacotta som bara är hur god som helst.

Det här är ett LCHF-recept som räcker till fyra ganska stora portioner eller upp till tio mindre portioner.

När det gäller sötning kan du använda det du själv tycker är godast.

Det här funkar perfekt att göra dagen innan man skall äta det.

Om du äter paleo så går det utmärkt att byta ut grädden mot kokosgrädde.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 2 dl Blåbär
 1 msk Pressad citron
 3 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 1 msk Sötning (sötströ eller motsvarande sötning)
 1/2 krm Vaniljpulver

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

3

Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.

5

Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.

7

Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.

9

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.

11

Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.

13

Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.

Kategori

Ingredienser

 2 dl Blåbär
 1 msk Pressad citron
 3 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 1 msk Sötning (sötströ eller motsvarande sötning)
 1/2 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

3

Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.

5

Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.

7

Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.

9

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.

11

Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.

13

Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.

Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *