Birgitta Höglunds fröbröd

Av LCHF-arkivet  ,   ,

oktober 30, 2015

Det här är ett LCHF-recept på fröbröd som är hämtat från Birgitta Höglund. Ett enkelt fröbröd som är helt anpassat för dig som äter LCHF/lowcarb.

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

3 Äggvitor

2,5 dl Halloumi (riven)

1,5 dl Sesamfrön

0,5 dl Linfrön

2 msk Olivolja

1 krm Havssalt

Instruktioner

1Börja med att vispa upp äggvitorna lätt.

2Blanda ner övriga ingredienser. Var försiktig med saltet, då osten kan vara rejält salt.

3Låt smeten svälla i en timme.

4Forma små bullar med hjälp av sked eller slev. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Det blir 8 större eller 12 mindre bullar av det.

5Grädda vackert gyllenbruna i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på storleken.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.