Birgitta Höglunds kardemummakaka

Av LCHF-arkivet    

oktober 2, 2015

Birgitta Höglund är så otroligt duktig på att hitta på LCHF-recept som är fantastiskt goda. Här är hennes variant på kardemummakaka som blir otroligt saftig tack vare mandelmjölet.

Helt glutenfri och perfekt om du äter LCHF och vill ha en mjuk kaka till kaffet nån gång ibland.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

100 g Smör

3 Ägg

1 dl Grädde 40%

2 dl Mandelmjöl

2 msk Sötning (Sötströ eller motsvarande)

2 msk Fiberhusk

2 tsk Kardemumma (malen)

1 tsk Bakpulver

1 krm Vaniljpulver

2 msk Sesamfrön

10 g Smör till formen

Instruktioner

1Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.

2Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.

3Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.

4Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.

5Häll smeten i bakformen.

6Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.

7Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.