Birgitta Höglunds kardemummakaka

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Birgitta Höglunds kardemummakaka

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

Gör så här:

1

Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.

2

Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.

3

Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.

4

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.

5

Häll smeten i bakformen.

6

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.

7

Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.

Beskrivning - Information

Birgitta är så otroligt duktig på att hitta på LCHF-recept som är fantastiskt goda. En pionjär inom lågkolhydratkosten. Här är hennes variant på kardemummakaka som blir otroligt saftig tack vare mandelmjölet.

Helt glutenfri och perfekt om du äter LCHF och vill ha en mjuk kaka till kaffet nån gång ibland.

Recept och bild: Birgitta Höglund

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.

2

Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.

3

Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.

4

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.

5

Häll smeten i bakformen.

6

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.

7

Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.

Birgitta Höglunds kardemummakaka

3 Comments

  1. Jag tror den blir ännu bättre om alla ingredienser har samma temperatur, dvs ta ut äggen och grädden i samband med smöret! Då blir det nog lättare att få smör och ägg ihop bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *