Utskriftsalternativ:

Birgitta Höglunds kardemummakaka

Mängd8 PortionerFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Birgitta Höglund är så otroligt duktig på att hitta på LCHF-recept som är fantastiskt goda. Här är hennes variant på kardemummakaka som blir otroligt saftig tack vare mandelmjölet.

Helt glutenfri och perfekt om du äter LCHF och vill ha en mjuk kaka till kaffet nån gång ibland.

 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Grädde 40%
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk Sötning (Sötströ eller motsvarande)
 2 msk Fiberhusk
 2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Bakpulver
 1 krm Vaniljpulver
 2 msk Sesamfrön
 10 g Smör till formen
1

Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.

3

Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.

5

Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.

7

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.

9

Häll smeten i bakformen.

11

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.

13

Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.

Nutrition Facts

Portioner 8