Birgitta Höglunds kokos/ketobollar

Av LCHF-arkivet  , ,   

oktober 27, 2015

Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.

Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.

Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.

Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.

En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollar

Recept från Birgitta Höglund

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

2,5 dl Kokosgrädde

4 dl Kokosflingor

1 dl Kokosolja (med smak)

1 krm Vaniljpulver

0,5 krm Salt

1 msk Sötning (sötströ eller motsvarande sötning)

Instruktioner

1Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.

2Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.

3Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.

4Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.

5Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.