Birgitta Höglunds kokos/ketobollar

Birgitta Höglunds kokos/ketobollar 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.

Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.

Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.

Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.

En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollar

Recept från Birgitta Höglund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Birgitta Höglunds kokos/ketobollar 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

Ingredienser

 2,5 dl Kokosgrädde
 4 dl Kokosflingor
 1 dl Kokosolja (med smak)
 1 krm Vaniljpulver
 0,5 krm Salt
 1 msk Sötning (sötströ eller motsvarande sötning)

Gör så här:

1

Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.

3

Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.

5

Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.

7

Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.

9

Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2,5 dl Kokosgrädde
 4 dl Kokosflingor
 1 dl Kokosolja (med smak)
 1 krm Vaniljpulver
 0,5 krm Salt
 1 msk Sötning (sötströ eller motsvarande sötning)

Instruktioner

1

Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.

3

Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.

5

Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.

7

Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.

9

Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.

Birgitta Höglunds kokos/ketobollar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.