Birgitta Höglunds LCHF-formbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Birgitta Höglund är en grymt duktig LCHF-kock som är snäll och delar med sig av sina underbara recept.

Här har hon kommit på ett LCHF-recept på ett formbröd som ser gudomligt gott ut.

Brödet går med fördel att frysa in i skivor och sen plocka fram och tina när man väl behöver.

Ett tips är att använda det här för att göra toast av, supergott!

Brödet är glutenfritt, mejerifritt och funkar för LCHF och även Paleo.

 

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse25 minTillagning1 hr 30 minTotalt1 hr 55 min

 2 tsk Salt
 2 msk Äppelcidervinäger
 2 msk Fiberhusk
 1 dl Sesamfrön
 1 dl Kokosolja
 2 dl Mandelmjöl
 2 dl kokosmjöl
 4 dl Kokosmjölk
 8 Ägg

1

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.

3

Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.

5

Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.

7

Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.

9

Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.

11

Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.

13

Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.

15

Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.

17

Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a

19

Skiva och gör goda mackor.

Kategori

Ingredienser

 2 tsk Salt
 2 msk Äppelcidervinäger
 2 msk Fiberhusk
 1 dl Sesamfrön
 1 dl Kokosolja
 2 dl Mandelmjöl
 2 dl kokosmjöl
 4 dl Kokosmjölk
 8 Ägg

Instruktioner

1

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.

3

Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.

5

Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.

7

Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.

9

Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.

11

Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.

13

Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.

15

Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.

17

Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a

19

Skiva och gör goda mackor.

Birgitta Höglunds LCHF-formbröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *