Birgitta Höglunds LCHF-formbröd

Av LCHF-arkivet    

september 7, 2015

Birgitta Höglund är en grymt duktig LCHF-kock som är snäll och delar med sig av sina underbara recept.

Här har hon kommit på ett LCHF-recept på ett formbröd som ser gudomligt gott ut.

Brödet går med fördel att frysa in i skivor och sen plocka fram och tina när man väl behöver.

Ett tips är att använda det här för att göra toast av, supergott!

Brödet är glutenfritt, mejerifritt och funkar för LCHF och även Paleo.

 

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

2 tsk Salt

2 msk Äppelcidervinäger

2 msk Fiberhusk

1 dl Sesamfrön

1 dl Kokosolja

2 dl Mandelmjöl

2 dl kokosmjöl

4 dl Kokosmjölk

8 Ägg

Instruktioner

1Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.

2Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.

3Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.

4Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.

5Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.

6Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.

7Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.

8Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.

9Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a

10Skiva och gör goda mackor.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.