Birgitta Höglunds mandelmusslor

Av LCHF-arkivet    

december 3, 2015

En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.

Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!

Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.

Formar till mandelmusslor kan du beställa här: Mandelmusselformar

Recept och bild: Birgitta Höglund

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

50 g Smör

2 dl Mandelmjöl

2 tsk Fiberhusk

1 st Ägg

1 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1 msk Smält smör till formarna

Instruktioner

1Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.

2Blanda ner ägget.

3Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.

4Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.

5Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.

6Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.

7Fyll med vispad grädde och säsongens bär.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.