Birgitta Höglunds mandelmusslor

Birgitta Höglunds mandelmusslor 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.

Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!

Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.

Formar till mandelmusslor kan du beställa här: Mandelmusselformar

Recept och bild: Birgitta Höglund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Birgitta Höglunds mandelmusslor 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

Ingredienser

 50 g Smör
 1 st Ägg
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 msk Smält smör till formarna

Gör så här:

1

Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.

3

Blanda ner ägget.

5

Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.

7

Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.

9

Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.

11

Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.

13

Fyll med vispad grädde och säsongens bär.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör
 1 st Ägg
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 msk Smält smör till formarna

Instruktioner

1

Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.

3

Blanda ner ägget.

5

Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.

7

Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.

9

Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.

11

Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.

13

Fyll med vispad grädde och säsongens bär.

Birgitta Höglunds mandelmusslor

One Comment

  1. Jättegoda och fina! Gjorde en “topping” som passade utmärkt till. Blandade Filadelfiaost med vispad grädde, vaniljpulver och en skvätt saft (sockerfri). Så fantastiskt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.