Birgitta Höglunds mandelmusslor

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.

Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!

Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.

Formar till mandelmusslor kan du beställa här: Mandelmusselformar

Recept och bild: Birgitta Höglund


Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

 50 g Smör
 2 dl Mandelmjöl
 2 tsk Fiberhusk
 1 st Ägg
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 msk Smält smör till formarna

1

Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.

3

Blanda ner ägget.

5

Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.

7

Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.

9

Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.

11

Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.

13

Fyll med vispad grädde och säsongens bär.

Ingredienser

 50 g Smör
 2 dl Mandelmjöl
 2 tsk Fiberhusk
 1 st Ägg
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 msk Smält smör till formarna

Instruktioner

1

Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.

3

Blanda ner ägget.

5

Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.

7

Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.

9

Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.

11

Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.

13

Fyll med vispad grädde och säsongens bär.

Birgitta Höglunds mandelmusslor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *