Hoppa till innehåll
Open navigation

Birgitta Höglunds mandelmusslor

4,10 av 10 röster
Sparat av: st
Birgitta Höglunds mandelmusslor
En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.Formar till mandelmusslor kan du beställa här: MandelmusselformarRecept och bild: Birgitta Höglund
4,10 av 10 röster
Sparat av: st
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.
  • Blanda ner ägget.
  • Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.
  • Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.
  • Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.
  • Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.
  • Fyll med vispad grädde och säsongens bär.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg