Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.

Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.

Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.

Beställ tahini här

Recept och bild: Birgitta Höglund

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse45 minTillagning1 hr 15 minTotalt2 hrs

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 10 Soltorkade tomater
 2 dl Pumpakärnor
 1 dl Linfrön
 1 dl Sesamfrön
 0,5 dl Kokosolja
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

3

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

5

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

7

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

9

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

11

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

13

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

15

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Kategori

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 10 Soltorkade tomater
 2 dl Pumpakärnor
 1 dl Linfrön
 1 dl Sesamfrön
 0,5 dl Kokosolja
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

3

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

5

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

7

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

9

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

11

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

13

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

15

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *