Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Av LCHF-arkivet    

maj 26, 2016

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.

Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.

Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.

Beställ tahini här

Recept och bild: Birgitta Höglund

  • Förberedelse: 45 min
  • Tillagning: 1 tim 15 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

6 Ägg (stora)

2 dl Vatten

10 Soltorkade tomater

2 dl Pumpakärnor

1 dl Linfrön

1 dl Sesamfrön

0,5 dl Kokosolja

0,5 dl Tahini

0,5 dl Timjan (Färsk)

0,5 dl Svartkumminfrön

2 msk Vallmofrön

1 tsk Salt

Instruktioner

1Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

2Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

3Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

4Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

5Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

6Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

7Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

8Förvara antingen i kyl eller frys in det.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.