Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.

Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.

Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.

Beställ tahini här

Recept och bild: Birgitta Höglund

DelaSparaDelaBigOven

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse45 minTillagning1 hr 15 minTotalt2 hrs

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 10 Soltorkade tomater
 2 dl Pumpakärnor
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Kokosolja
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

3

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

5

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

7

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

9

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

11

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

13

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

15

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 10 Soltorkade tomater
 2 dl Pumpakärnor
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Kokosolja
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

3

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

5

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

7

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

9

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

11

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

13

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

15

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.