Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse45 minTillagning1 tim 15 minTotalt2 tim

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 10 Soltorkade tomater
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

2

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

3

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

4

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

5

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

6

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

7

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

8

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Beskrivning - Information

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.

Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.

Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.

Beställ tahini här

Recept och bild: Birgitta Höglund

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 10 Soltorkade tomater
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

2

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

3

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

4

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

5

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

6

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

7

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

8

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *