Birgittas julkakor

Av LCHF-arkivet    

december 19, 2016

Dessa julkakor är hämtade från Birgitta Höglunds blogg som är en guldgruva inom LCHF.

Kakorna i sig har smak av pepparkaka men de är inte så frasiga som vanliga pepparkakor är utan lite mer sega i konsistensen. Underbart goda dock!

Testa så får du se... kanske till och med att man kan ha liten biten ädelost på toppen.

Bild och recept: Birgitta Höglund

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

100 g Smör

2 dl Mandelmjöl

2 msk Fiberhusk

2 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1 tsk Nejlikor (malen)

1 tsk Kardemumma (malen)

1 tsk Kanel (malen)

2 krm Ingefära (malen)

1 st Ägg

Instruktioner

1Ta en kastrull och lägg smör och kryddor i den. Låt koka upp snabbt och rör om lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt det svalna.

2Rör ner den sötning du vill använda dig av i smöret.

3Blanda mandelmjöl och fiberhusk i en bunke och blanda sedan ner smör och kryddor. Rör sedan ner ägget och blanda ihop till en jämn smet/deg.

4Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5Ta ut degen och rulla matskedsstora bollar som du plattar ut och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite med en gaffel för att göra ett mönster.

6Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i 10-12 minuter.

7Ta ut dem och låt svalna någon minut på plåten och flytta sen över dem till ett galler där de får svalna helt.

8Ät direkt eller frys in och plocka fram när du känner för lite goda kakor.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.