Birgittas julkakor

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Dessa julkakor är hämtade från Birgitta Höglunds blogg som är en guldgruva inom LCHF.

Kakorna i sig har smak av pepparkaka men de är inte så frasiga som vanliga pepparkakor är utan lite mer sega i konsistensen. Underbart goda dock!

Testa så får du se... kanske till och med att man kan ha liten biten ädelost på toppen.

Bild och recept: Birgitta Höglund


Mängd10 Portioner
Förberedelse40 minTillagning10 minTotalt50 min

 100 g Smör
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 tsk Nejlikor (malen)
 1 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Kanel (malen)
 2 krm Ingefära (malen)
 1 st Ägg

1

Ta en kastrull och lägg smör och kryddor i den. Låt koka upp snabbt och rör om lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt det svalna.

3

Rör ner den sötning du vill använda dig av i smöret.

5

Blanda mandelmjöl och fiberhusk i en bunke och blanda sedan ner smör och kryddor. Rör sedan ner ägget och blanda ihop till en jämn smet/deg.

7

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

9

Ta ut degen och rulla matskedsstora bollar som du plattar ut och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite med en gaffel för att göra ett mönster.

11

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i 10-12 minuter.

13

Ta ut dem och låt svalna någon minut på plåten och flytta sen över dem till ett galler där de får svalna helt.

15

Ät direkt eller frys in och plocka fram när du känner för lite goda kakor.

Ingredienser

 100 g Smör
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 tsk Nejlikor (malen)
 1 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Kanel (malen)
 2 krm Ingefära (malen)
 1 st Ägg

Instruktioner

1

Ta en kastrull och lägg smör och kryddor i den. Låt koka upp snabbt och rör om lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt det svalna.

3

Rör ner den sötning du vill använda dig av i smöret.

5

Blanda mandelmjöl och fiberhusk i en bunke och blanda sedan ner smör och kryddor. Rör sedan ner ägget och blanda ihop till en jämn smet/deg.

7

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

9

Ta ut degen och rulla matskedsstora bollar som du plattar ut och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite med en gaffel för att göra ett mönster.

11

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i 10-12 minuter.

13

Ta ut dem och låt svalna någon minut på plåten och flytta sen över dem till ett galler där de får svalna helt.

15

Ät direkt eller frys in och plocka fram när du känner för lite goda kakor.

Birgittas julkakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *