Birgittas stekpannebröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-recept på en variant av bröd som du tillagar i stekpanna. Perfekt om du inte har en ugn tillhands. Birgittas stekpannebröd har en liten fin smak av kanel vilket du givetvis kan utesluta om du vill, men det är ganska gott. Testa att byta ut kanel mot någon annan brödkrydda.

Otroligt gott att servera med massor av smör och en skiva stark ost på.

Vill du göra det helt mejerifritt kan du byta ut grädden mot kokosgrädde och smöret mot kokosolja.

Recept och bild: Birgitta Höglund

 


Mängd2 Portioner
Förberedelse35 minTillagning15 minTotalt50 min

 2 st Ägg
 1/2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Linfrön
 2 msk Pumpafrön
 2 tsk Pofiber
 1/2 tsk Salt
 2 msk Smör till stekning

1

Vispa ihop äggen och grädden.

3

Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.

5

Låt allt stå och svälla i 30 minuter.

7

Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.

9

Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.

11

Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.

13

Låt svalna och skär upp i bitar.

Kategori

Ingredienser

 2 st Ägg
 1/2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Linfrön
 2 msk Pumpafrön
 2 tsk Pofiber
 1/2 tsk Salt
 2 msk Smör till stekning

Instruktioner

1

Vispa ihop äggen och grädden.

3

Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.

5

Låt allt stå och svälla i 30 minuter.

7

Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.

9

Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.

11

Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.

13

Låt svalna och skär upp i bitar.

Birgittas stekpannebröd

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *