Birgittas stekpannebröd

Av LCHF-arkivet    

oktober 7, 2016

Det här är ett LCHF-recept på en variant av bröd som du tillagar i stekpanna. Perfekt om du inte har en ugn tillhands. Birgittas stekpannebröd har en liten fin smak av kanel vilket du givetvis kan utesluta om du vill, men det är ganska gott. Testa att byta ut kanel mot någon annan brödkrydda.

Otroligt gott att servera med massor av smör och en skiva stark ost på.

Vill du göra det helt mejerifritt kan du byta ut grädden mot kokosgrädde och smöret mot kokosolja.

Recept och bild: Birgitta Höglund

 

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 st Ägg

1/2 dl Grädde 40%

1/2 dl Linfrön

2 msk Pumpafrön

2 tsk Pofiber

1/2 tsk Salt

2 msk Smör till stekning

Instruktioner

1Vispa ihop äggen och grädden.

2Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.

3Låt allt stå och svälla i 30 minuter.

4Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.

5Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.

6Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.

7Låt svalna och skär upp i bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.