Blåbärssmulpaj – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Blåbärssmulpaj - LCHF

Det här är ett enkelt LCHF-recept på en blåbärssmulpaj som smakar riktigt gott ändå.

Om du använder frusna blåbär så kan du behöva blanda ner en tsk kokosmjöl i blåbären för att suga upp lite saft. Har du färska blåbär behövs det troligen inte.

Servera gärna med vispad grädde eller egen vaniljsås.

Den här smulpajen kan man använda sig av till andra bär med. Testa att göra en hallonpaj kanske.

Äter du strikt LCHF är detta inget för dig, då hela pajen innehåller cirka 13 gram kolhydrater.

Recept och bild från Marja


Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 100 g Blåbär
 1 tsk Kokosmjöl (vid frusna bär)
 20 g Smör
 1/2 dl Mandelmjöl
 1/2 dl Kokosflingor
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 tsk Kanel (malen)

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.

5

Fördela blåbären i botten av en form.

7

Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.

9

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och servera med vispad grädde.

Ingredienser

 100 g Blåbär
 1 tsk Kokosmjöl (vid frusna bär)
 20 g Smör
 1/2 dl Mandelmjöl
 1/2 dl Kokosflingor
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 tsk Kanel (malen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.

5

Fördela blåbären i botten av en form.

7

Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.

9

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och servera med vispad grädde.

Blåbärssmulpaj – LCHF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *