Blåbärssmulpaj - LCHF
Blåbärssmulpaj - LCHF

Blåbärssmulpaj – LCHF

Av LCHF-arkivet    

november 20, 2015

Det här är ett enkelt LCHF-recept på en blåbärssmulpaj som smakar riktigt gott ändå.

Om du använder frusna blåbär så kan du behöva blanda ner en tsk kokosmjöl i blåbären för att suga upp lite saft. Har du färska blåbär behövs det troligen inte.

Servera gärna med vispad grädde eller egen vaniljsås.

Den här smulpajen kan man använda sig av till andra bär med. Testa att göra en hallonpaj kanske.

Äter du strikt LCHF är detta inget för dig, då hela pajen innehåller cirka 13 gram kolhydrater.

Recept och bild från Marja

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

100 g Blåbär

1 tsk Kokosmjöl (vid frusna bär)

20 g Smör

1/2 dl Mandelmjöl

1/2 dl Kokosflingor

1 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1/2 tsk Kanel (malen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.

3Fördela blåbären i botten av en form.

4Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.

5Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

6Ta ut och servera med vispad grädde.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.