Blåbärssmulpaj – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett enkelt LCHF-recept på en blåbärssmulpaj som smakar riktigt gott ändå.

Om du använder frusna blåbär så kan du behöva blanda ner en tsk kokosmjöl i blåbären för att suga upp lite saft. Har du färska blåbär behövs det troligen inte.

Servera gärna med vispad grädde eller egen vaniljsås.

Den här smulpajen kan man använda sig av till andra bär med. Testa att göra en hallonpaj kanske.

Äter du strikt LCHF är detta inget för dig, då hela pajen innehåller cirka 13 gram kolhydrater.

Recept och bild från Marja

DelaSparaDelaBigOven

Blåbärssmulpaj - LCHF

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 100 g Blåbär
 1 tsk Kokosmjöl (vid frusna bär)
 20 g Smör
 1/2 dl Mandelmjöl
 1/2 dl Kokosflingor
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 tsk Kanel (malen)

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.

5

Fördela blåbären i botten av en form.

7

Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.

9

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och servera med vispad grädde.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Blåbär
 1 tsk Kokosmjöl (vid frusna bär)
 20 g Smör
 1/2 dl Mandelmjöl
 1/2 dl Kokosflingor
 1 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 tsk Kanel (malen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.

5

Fördela blåbären i botten av en form.

7

Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.

9

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och servera med vispad grädde.

Blåbärssmulpaj – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *