Blomkål- och broccoligratäng

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Blomkål- och broccoligratäng, ett perfekt tillbehör som ersätter potatisgratäng om du äter lchf.

Mängd8 Portioner
Förberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min

Ingredienser

 400 g Blomkål
 400 g Broccoli
 150 g Purjolök
 4 Vitlöksklyftor
 4 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1,50 tsk ÖrtsaltUngefärlig mängd.
 300 g Riven ostGärna en smakrik lagrad ost.

Gör så här:

1

Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.

2

Strimla purjolöken och hacka vitlöken.

3

Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.

4

Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.

5

Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.

6

Tillsätt hälften av osten och rör om.
Smaka av så det är lagom med salt och peppar.

7

Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.

Blomkål- och broccoligratäng

8

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.

9

Ta ut och servera till något gott.

Beskrivning - Information

Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott tillsammans.

Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Blomkål
 400 g Broccoli
 150 g Purjolök
 4 Vitlöksklyftor
 4 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1,50 tsk ÖrtsaltUngefärlig mängd.
 300 g Riven ostGärna en smakrik lagrad ost.

Instruktioner

1

Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.

2

Strimla purjolöken och hacka vitlöken.

3

Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.

4

Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.

5

Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.

6

Tillsätt hälften av osten och rör om.
Smaka av så det är lagom med salt och peppar.

7

Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.

Blomkål- och broccoligratäng

8

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.

9

Ta ut och servera till något gott.

Blomkål- och broccoligratäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *