
Beskrivning - Information
Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott tillsammans.
Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.
Ingredienser
Gör så här:
Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.
Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
Tillsätt hälften av osten och rör om.
Smaka av så det är lagom med salt och peppar.
Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
Ta ut och servera till något gott.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.
Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
Tillsätt hälften av osten och rör om.
Smaka av så det är lagom med salt och peppar.
Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
Ta ut och servera till något gott.