Blomkål och palsternackssoppaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på en otroligt enkel, god och snabblagad blomkål och palsternackssoppa.

Den tar inte speciellt lång tid att laga och smakar riktigt gott.

En soppa för den som äter liberal LCHF.

Vill du minska ner på kolhydraterna så kan du bara använda blomkål och hoppa över palsternackan.

Servera gärna med en bit focaccia

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

 50 g Smör
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1/2 dl Grädde 40%
 5 dl Vatten
 5 g Vitlök
 30 g Lök (gul)
 100 g Palsternacka
 100 g Blomkål

1

Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm stora tärningar.

3

Fräs grönsakerna i smöret De skall inte få färg utan bara få svettas lite.

5

Häll i övriga ingredienser och låt det hela koka upp och låt sen allt puttra tills det att grönsakerna är mjuka.

7

Häll upp soppan i en mixer eller kör med mixerstav till en slät soppa.

9

Häll upp i kastrullen igen och smaka av med salt och peppar. Om soppan är lite tjock kan du spä ut den med lite mjölk. Koka sen upp den så den är varm igen.

11

Häll upp i skålar och garnera med lite riven parmesanost och ringla lite olivolja på och någon färsk ört.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1/2 dl Grädde 40%
 5 dl Vatten
 5 g Vitlök
 30 g Lök (gul)
 100 g Palsternacka
 100 g Blomkål

Instruktioner

1

Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm stora tärningar.

3

Fräs grönsakerna i smöret De skall inte få färg utan bara få svettas lite.

5

Häll i övriga ingredienser och låt det hela koka upp och låt sen allt puttra tills det att grönsakerna är mjuka.

7

Häll upp soppan i en mixer eller kör med mixerstav till en slät soppa.

9

Häll upp i kastrullen igen och smaka av med salt och peppar. Om soppan är lite tjock kan du spä ut den med lite mjölk. Koka sen upp den så den är varm igen.

11

Häll upp i skålar och garnera med lite riven parmesanost och ringla lite olivolja på och någon färsk ört.

Blomkål och palsternackssoppaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *