Blomkål och palsternackssoppa

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 15, 2016

Det här är ett recept på en otroligt enkel, god och snabblagad blomkål och palsternackssoppa.

Den tar inte speciellt lång tid att laga och smakar riktigt gott.

En soppa för den som äter liberal LCHF.

Vill du minska ner på kolhydraterna så kan du bara använda blomkål och hoppa över palsternackan.

Servera gärna med en bit focaccia

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

50 g Smör

1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)

1/2 dl Grädde 40%

5 dl Vatten

5 g Vitlök

30 g Lök (gul)

100 g Palsternacka

100 g Blomkål

Instruktioner

1Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm stora tärningar.

2Fräs grönsakerna i smöret De skall inte få färg utan bara få svettas lite.

3Häll i övriga ingredienser och låt det hela koka upp och låt sen allt puttra tills det att grönsakerna är mjuka.

4Häll upp soppan i en mixer eller kör med mixerstav till en slät soppa.

5Häll upp i kastrullen igen och smaka av med salt och peppar. Om soppan är lite tjock kan du spä ut den med lite mjölk. Koka sen upp den så den är varm igen.

6Häll upp i skålar och garnera med lite riven parmesanost och ringla lite olivolja på och någon färsk ört.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.