Blomkålsduchesse

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsduchesse som du kan använda till att göra gratäng, plankstek eller bara göra fina duchessetoppar.

Ett jättegott tillbehör som inte är alltför svårt att laga heller.


Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 400 g Blomkål
 15 g Smör
 2 Äggulor
 3 msk Färsk parmesan (riven)
 0,5 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

5

Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

7

Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

9

Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

Ingredienser

 400 g Blomkål
 15 g Smör
 2 Äggulor
 3 msk Färsk parmesan (riven)
 0,5 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

5

Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

7

Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

9

Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

Blomkålsduchesse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *