Blomkålsduchesse

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsduchesse som du kan använda till att göra gratäng, plankstek eller bara göra fina duchessetoppar.

Ett jättegott tillbehör som inte är alltför svårt att laga heller.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 400 g Blomkål
 15 g Smör
 2 Äggulor
 3 msk Färsk parmesan (riven)
 0,5 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

5

Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

7

Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

9

Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Blomkål
 15 g Smör
 2 Äggulor
 3 msk Färsk parmesan (riven)
 0,5 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

5

Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

7

Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

9

Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

Blomkålsduchesse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *