Blomkålsduchesse

Blomkålsduchesse 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsduchesse som du kan använda till att göra gratäng, plankstek eller bara göra fina duchessetoppar.

Ett jättegott tillbehör som inte är alltför svårt att laga heller.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Blomkålsduchesse 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 400 g Blomkål
 15 g Smör
 2 Äggulor
 3 msk Färsk parmesan (riven)
 0,5 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

5

Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

7

Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

9

Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Blomkål
 15 g Smör
 2 Äggulor
 3 msk Färsk parmesan (riven)
 0,5 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

5

Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

7

Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

9

Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

Blomkålsduchesse

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.