Blomkålsduchesse

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 2, 2016

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsduchesse som du kan använda till att göra gratäng, plankstek eller bara göra fina duchessetoppar.

Ett jättegott tillbehör som inte är alltför svårt att laga heller.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

400 g Blomkål

15 g Smör

2 Äggulor

3 msk Färsk parmesan (riven)

0,5 dl Pofiber

1 tsk Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.

2Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.

3Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.

4Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...

5Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.