Blomkålsgratäng med fetaost

Blomkålsgratäng med fetaost 1SkapareCam
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En fantastiskt god blomkålsgratäng som passar utmärkt till både kött & fågel eller bara som den är.

Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF".

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 1/2 st blomkålshuvud
 75 g Fetaost
 2 st Ägg
 1 1/2 dl Grädde 40%
 1 nypa Salt
 1 nypa Peppar

Gör så här:

1

Skär blomkålen i buketter & koka den

3

Lägg den kokta blomkålen i en ugnsfast form & smula över fetaosten.

5

Vispa ihop grädde, ägg, salt & peppar.

7

Häll ägg/grädd-blandningen över blomkålen & fetman.

9

Kör i ugnen på 175 grader tills stamningen stelnat & gratängen fått fin färg.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1/2 st blomkålshuvud
 75 g Fetaost
 2 st Ägg
 1 1/2 dl Grädde 40%
 1 nypa Salt
 1 nypa Peppar

Instruktioner

1

Skär blomkålen i buketter & koka den

3

Lägg den kokta blomkålen i en ugnsfast form & smula över fetaosten.

5

Vispa ihop grädde, ägg, salt & peppar.

7

Häll ägg/grädd-blandningen över blomkålen & fetman.

9

Kör i ugnen på 175 grader tills stamningen stelnat & gratängen fått fin färg.

Blomkålsgratäng med fetaost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *