Blomkålsgratäng

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Blomkålsgratäng

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 400 g Blomkål
 100 g Purjolök
 1 dl Creme Fraiche
 5 g Vitlök
 100 g Mozzarella
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 nypa Salt
 1 tsk Timjan (Torkad)

Gör så här:

1

Skölj och strimla purjolöken. Lägg den i en kastrull tillsammans med blomkålen som du har skurit i lagom stora bitar/buketter. Hacka vitlöken och lägg i kastrullen.

3

Slå på grädden och crème fraichen. Krydda med timjan, lite salt och peppar. Låt allt koka upp och låt det puttra i cirka tio minuter.

5

Blanda i philadelphiaosten och smaka sen av hur salt och pepparsmaken är.

7

Häll upp allt i en liten ugnsfast form och strö ut mozzarellan över det hela. Det går utmärkt att använda annan ost med.

9

Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Beskrivning - Information

En underbart god blomkålsgratäng som är perfekt om du äter lchf och trött på stekta grönsaker eller sallad.

Det här receptet är anpassat för fyra mindre portioner.

Funkar utmärkt till både kött, fisk och fågel.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Blomkål
 100 g Purjolök
 1 dl Creme Fraiche
 5 g Vitlök
 100 g Mozzarella
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 nypa Salt
 1 tsk Timjan (Torkad)

Instruktioner

1

Skölj och strimla purjolöken. Lägg den i en kastrull tillsammans med blomkålen som du har skurit i lagom stora bitar/buketter. Hacka vitlöken och lägg i kastrullen.

3

Slå på grädden och crème fraichen. Krydda med timjan, lite salt och peppar. Låt allt koka upp och låt det puttra i cirka tio minuter.

5

Blanda i philadelphiaosten och smaka sen av hur salt och pepparsmaken är.

7

Häll upp allt i en liten ugnsfast form och strö ut mozzarellan över det hela. Det går utmärkt att använda annan ost med.

9

Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Blomkålsgratäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *