Blomkålshummus

Av LCHF-arkivet  , ,   

maj 30, 2017

Hummus är gjort på kikärtor normalt sett, men det är inget som vi som äter LCHF äter (om man inte kör på resistent stärkelse). Då finns denna variant på blomkålshummus som är riktigt gott.

Att kalla det för blomkålshummus blir lite fel det med, då hummus betyder kikärtor på arabiska, men det är ändå det bästa namnet jag kan komma på.

Hur som helst så är det grymt gott och perfekt om du vill hålla ner mängden kolhydrater lite.

Recept och bild: My Recipes

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

700 g Blomkål

4 1/2 msk Olivolja

1 tsk Rökt paprika

2 tsk Salt

1/2 tsk Spiskummin (malen)

1 tsk Chili flakes

2 st Vitlöksklyftor

2 msk Saften av citron

3 1/2 msk Tahini

1 1/2 dl Vatten

Instruktioner

1Sätt ugnen på 225 grader.

2Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.

3Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.

4Ta fram en mixer och häll cirka 1 dl vatten i den. Tillsätt allt du haft i ugnen, citronsaft, 3 msk olja, tahini och 1½ tsk salt. Mixa ihop. Tillsätt mer vatten vid behov. Kika på videon så ser du vilken konsistens det skall ha.

5Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Häll upp i en skål och strö lite rökt paprika över. Servera!

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

maj 31, 2018

Smart namn! Det ska jag komma ihåg 😊

Kia

maj 31, 2018

Detta ska absolut provas. Jag kommer att kalla det för Blummus!


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.