Blomkålshummus

Betyg: 10.0. Av 1 röst.
Please wait...
Ingredienser
700 g
Blomkål
4 1/2 msk
Olivolja
1 tsk
Rökt paprika
2 tsk
Salt
1/2 tsk
Spiskummin (malen)
1 tsk
Chili flakes
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Saften av citron
3 1/2 msk
Tahini
1 1/2 dl
Vatten
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
25 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
6 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Blomkålshummus

Hummus är gjort på kikärtor normalt sett, men det är inget som vi som äter LCHF äter (om man inte kör på resistent stärkelse). Då finns denna variant på blomkålshummus som är riktigt gott.

Att kalla det för blomkålshummus blir lite fel det med, då hummus betyder kikärtor på arabiska, men det är ändå det bästa namnet jag kan komma på.

Hur som helst så är det grymt gott och perfekt om du vill hålla ner mängden kolhydrater lite.

Recept och bild: My Recipes

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.
  3. Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.
  4. Ta fram en mixer och häll cirka 1 dl vatten i den. Tillsätt allt du haft i ugnen, citronsaft, 3 msk olja, tahini och 1½ tsk salt. Mixa ihop. Tillsätt mer vatten vid behov. Kika på videon så ser du vilken konsistens det skall ha.
  5. Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Häll upp i en skål och strö lite rökt paprika över. Servera!

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*