Blomkålslimpa

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.

Recept och bild: Goodful

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 hr 5 min

Brödet
 1 stort blomkålshuvud
 6 ägg
 0,5 dl riven parmesanost
 5 vitlöksklyftor (hackade)
 5 msk smält smör
 1 nypa salt
 1 tsk italiensk salladskrydda
Topping
 Färska hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, oregano)

1

Kör blomkålen i en matberedare.

2

Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)

3

Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.

4

Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.

5

Vispa äggvitan till ett fast skum.

6

Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.

7

Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.

9

Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.

10

Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Brödet
 1 stort blomkålshuvud
 6 ägg
 0,5 dl riven parmesanost
 5 vitlöksklyftor (hackade)
 5 msk smält smör
 1 nypa salt
 1 tsk italiensk salladskrydda
Topping
 Färska hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, oregano)

Instruktioner

1

Kör blomkålen i en matberedare.

2

Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)

3

Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.

4

Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.

5

Vispa äggvitan till ett fast skum.

6

Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.

7

Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.

9

Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.

10

Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter

Blomkålslimpa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *