Utskriftsalternativ:

Blomkålslimpa

Mängd1 PortionFörberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min

Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.

Recept och bild: Goodful

Brödet
 1 stort blomkålshuvud
 6 ägg
 3,4 dl mandelmjöl
 0,5 dl riven parmesanost
 5 vitlöksklyftor (hackade)
 1 msk bakpulver
 5 msk smält smör
 1 nypa salt
 1 tsk italiensk salladskrydda
Topping
 Lite sesamfrön
 Färska hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, oregano)
1

Kör blomkålen i en matberedare.

2

Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)

3

Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.

4

Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.

5

Vispa äggvitan till ett fast skum.

6

Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.

7

Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.

9

Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.

10

Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter

Nutrition Facts

Portioner 1