Blomkålsmos/blomkålspuré – LCHF

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Blomkålsmos/blomkålspuré – LCHF

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 200 g Blomkål
 75 g Smör
 1 tsk Salt
 1/2 krm Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Skär blomkålen i mindre bitar och koka upp i vatten tills de är riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ kastrullen på plattan igen och skaka om så att blomkålen får ångas av så mycket som möjligt. Ju mer desto bättre.

5

Ta bort kastrullen från plattan och lägg i smöret, lite salt och peppar och kör igång med mixern och mixa ihop det tills du är nöjd. Vissa gillar lite grövre mos och andra helt slätt.

7

Smaka av och servera direkt.

Beskrivning - Information

Blomkålsmos eller blomkålspuré om man vill kalla det så istället är något som är otroligt gott och det är så extremt enkelt att göra med. Ett helt perfekt tillbehör till det mesta när man äter LCHF och en perfekt ersättare till potatismos.

Vill man sen göra det än lite godare så kan man blanda i lite färska örter så som persilja, dill, basilika med mera beroende på vad man skall ha moset till.

Har du inte en mixerstav så kan jag tipsa om att beställa en här: Köp en bra mixerstav

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Blomkål
 75 g Smör
 1 tsk Salt
 1/2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Skär blomkålen i mindre bitar och koka upp i vatten tills de är riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet och ställ kastrullen på plattan igen och skaka om så att blomkålen får ångas av så mycket som möjligt. Ju mer desto bättre.

5

Ta bort kastrullen från plattan och lägg i smöret, lite salt och peppar och kör igång med mixern och mixa ihop det tills du är nöjd. Vissa gillar lite grövre mos och andra helt slätt.

7

Smaka av och servera direkt.

Blomkålsmos/blomkålspuré – LCHF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *