Blomkålsmos med västerbottenost

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 16, 2016

Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.

Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.

Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

300 g Blomkål

2 dl Grädde 40%

1,5 dl Västerbottenost (riven)

1 msk Persilja (hackad)

30 g Smör

Instruktioner

1Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.

2Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.

3Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.

4Tillsätt osten och persiljan och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.