Blomkålsmos med västerbottenostPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.

Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.

Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 300 g Blomkål
 2 dl Grädde 40%
 1,5 dl Västerbottenost (riven)
 1 msk Persilja (hackad)
 30 g Smör

1

Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.

3

Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.

5

Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.

7

Tillsätt osten och persiljan och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Blomkål
 2 dl Grädde 40%
 1,5 dl Västerbottenost (riven)
 1 msk Persilja (hackad)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.

3

Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.

5

Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.

7

Tillsätt osten och persiljan och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

Blomkålsmos med västerbottenostPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *