Blomkålsråraka

Av LCHF-arkivet  ,   

oktober 18, 2016

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsråraka eller en typ av hash browns som det heter i USA.

Hash browns brukar man i USA doppa i ketchup eller någon typ av barbequesås, men jag tycker nog själv att dessa skulle vara goda att servera med knaperstekt fläsk och lite lingon till. Det är ju så vi äter rårakor i Sverige annars.

Receptet ger 6 stycken rakor och det borde räcka till tre personer om man har lite fläsk till.

I receptet använder man 1 stort blomkålshuvud som är ungefär 1 kg.

Recept och bild: Buzzfeed

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 40 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

1 kg blomkålshuvud

2 st Ägg

1 dl Färsk parmesan (riven)

15 g Vitlök (finhackad)

2 msk Olivolja

1 tsk Basilika (Torkad)

1 tsk Salt

1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

1/2 dl Gräslök (hackad)

Instruktioner

1Ta loss buketterna på blomkålen så att du bara har stammen kvar (kan du använda till att göra soppa eller liknande). Riv buketterna på grova sidan på ett rivjärn.

2Lägg rivet i en skål och salta med ½ tesked salt. Blanda runt och låt det hela stå i cirka 20 minuter.

3Häll upp blomkålen i en silduk (eller ren kökshandduk) och vrid/pressa ur så mycket vätska du bara kan.

4Lägg blomkålen i skålen igen och blanda ihop med övriga ingredienser.

5Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Fördela smeten degen i sex jämnstora högar och platta ut dem på plåten till fina fyrkanter.

6Baka av dem i ugnen på 200 grader i cirka 35-40 minuter.

7Ta ut dem och låt dem stå i cirka 15 minuter så de får en chans att sätta sig ordentligt. Servera dem sedan på ditt sätt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.