Blomkålsråraka

Blomkålsråraka 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsråraka eller en typ av hash browns som det heter i USA.

Hash browns brukar man i USA doppa i ketchup eller någon typ av barbequesås, men jag tycker nog själv att dessa skulle vara goda att servera med knaperstekt fläsk och lite lingon till. Det är ju så vi äter rårakor i Sverige annars.

Receptet ger 6 stycken rakor och det borde räcka till tre personer om man har lite fläsk till.

I receptet använder man 1 stort blomkålshuvud som är ungefär 1 kg.

Recept och bild: Buzzfeed

DelaSparaDelaBigOven

Blomkålsråraka 1

Mängd3 Portioner
Förberedelse30 minTillagning40 minTotalt1 hr 10 min

 1 kg blomkålshuvud
 2 st Ägg
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 15 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Olivolja
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Salt
 1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 dl Gräslök (hackad)

1

Ta loss buketterna på blomkålen så att du bara har stammen kvar (kan du använda till att göra soppa eller liknande). Riv buketterna på grova sidan på ett rivjärn.

3

Lägg rivet i en skål och salta med ½ tesked salt. Blanda runt och låt det hela stå i cirka 20 minuter.

5

Häll upp blomkålen i en silduk (eller ren kökshandduk) och vrid/pressa ur så mycket vätska du bara kan.

7

Lägg blomkålen i skålen igen och blanda ihop med övriga ingredienser.

9

Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Fördela smeten degen i sex jämnstora högar och platta ut dem på plåten till fina fyrkanter.

11

Baka av dem i ugnen på 200 grader i cirka 35-40 minuter.

13

Ta ut dem och låt dem stå i cirka 15 minuter så de får en chans att sätta sig ordentligt. Servera dem sedan på ditt sätt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg blomkålshuvud
 2 st Ägg
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 15 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Olivolja
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Salt
 1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 dl Gräslök (hackad)

Instruktioner

1

Ta loss buketterna på blomkålen så att du bara har stammen kvar (kan du använda till att göra soppa eller liknande). Riv buketterna på grova sidan på ett rivjärn.

3

Lägg rivet i en skål och salta med ½ tesked salt. Blanda runt och låt det hela stå i cirka 20 minuter.

5

Häll upp blomkålen i en silduk (eller ren kökshandduk) och vrid/pressa ur så mycket vätska du bara kan.

7

Lägg blomkålen i skålen igen och blanda ihop med övriga ingredienser.

9

Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Fördela smeten degen i sex jämnstora högar och platta ut dem på plåten till fina fyrkanter.

11

Baka av dem i ugnen på 200 grader i cirka 35-40 minuter.

13

Ta ut dem och låt dem stå i cirka 15 minuter så de får en chans att sätta sig ordentligt. Servera dem sedan på ditt sätt.

Blomkålsråraka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.