Blomkålsris

Blomkålsris 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Inom LCHF så skall bör man inte äta ris, men det finns ju massor av goda maträtter som man gärna skulle ha ris till. Då kan man göra ett gott blomkålsris istället.

Om man vill piffa till det lite extra så kan man slänga i lite vitlök dessutom.

Det här är en variant på stekt blomkålsris, men det funkar absolut att koka med.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Blomkålsris 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 50 g Smör
 400 g Blomkål
 2 msk Olivolja

1

Börja med att hacka ner blomkålen till risliknande storlek. Man kan använda sig av en matberedare om man vill och mixa sönder det, men jag tycker att det kan bli lite för litet då. Jag använder mig oftast av en kniv bara och hackar ner det i lagom storlek.

3

Stek det i lite smör/olivolja tills det är mjukt.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör
 400 g Blomkål
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Börja med att hacka ner blomkålen till risliknande storlek. Man kan använda sig av en matberedare om man vill och mixa sönder det, men jag tycker att det kan bli lite för litet då. Jag använder mig oftast av en kniv bara och hackar ner det i lagom storlek.

3

Stek det i lite smör/olivolja tills det är mjukt.

Blomkålsris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.