
Beskrivning - Information
Det här är en blomkålssoppa som har en underbar mild smak och en touche av rostad vitlök i bakgrunden.
Vill man så kan man mycket väl steka lite strimlat bacon som man lägger i soppan dessutom.
En enkel och god lchf-rätt som funkar lika bra som förrätt som huvudrätt egentligen.
Ingredienser
Gör så här:
Skär blomkålen i buketter. Hacka vitlöken och skär löken i mindre bitar.
Rosta vitlöken i oljan, dvs värm upp oljan och häll i vitlöken. Var noga med att det inte blir svart, det ska bara få fin färg.
Lägg i blomkål och lök och vänd runt lite så att allt får fräsa lite. Det skall inte få mer färg.
Häll på vatten och grädde och lägg i buljongen. Dra några varv på svartpepparkvarnen och låt sedan koka upp och puttra tills det att blomkålen är mjuk.
Mixa allt antingen i en mixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp och riv lite parmesanost över och ringla på lite god olivolja.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär blomkålen i buketter. Hacka vitlöken och skär löken i mindre bitar.
Rosta vitlöken i oljan, dvs värm upp oljan och häll i vitlöken. Var noga med att det inte blir svart, det ska bara få fin färg.
Lägg i blomkål och lök och vänd runt lite så att allt får fräsa lite. Det skall inte få mer färg.
Häll på vatten och grädde och lägg i buljongen. Dra några varv på svartpepparkvarnen och låt sedan koka upp och puttra tills det att blomkålen är mjuk.
Mixa allt antingen i en mixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp och riv lite parmesanost över och ringla på lite god olivolja.