Blomkålssoppa

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Blomkålssoppa

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 350 g Blomkål
 30 g Lök (gul)
 5 g Vitlök
 5 dl Vatten

Gör så här:

1

Skär blomkålen i buketter. Hacka vitlöken och skär löken i mindre bitar.

2

Rosta vitlöken i oljan, dvs värm upp oljan och häll i vitlöken. Var noga med att det inte blir svart, det ska bara få fin färg.

3

Lägg i blomkål och lök och vänd runt lite så att allt får fräsa lite. Det skall inte få mer färg.

4

Häll på vatten och grädde och lägg i buljongen. Dra några varv på svartpepparkvarnen och låt sedan koka upp och puttra tills det att blomkålen är mjuk.

5

Mixa allt antingen i en mixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6

Häll upp och riv lite parmesanost över och ringla på lite god olivolja.

Beskrivning - Information

Det här är en blomkålssoppa som har en underbar mild smak och en touche av rostad vitlök i bakgrunden.

Vill man så kan man mycket väl steka lite strimlat bacon som man lägger i soppan dessutom.

En enkel och god lchf-rätt som funkar lika bra som förrätt som huvudrätt egentligen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 350 g Blomkål
 30 g Lök (gul)
 5 g Vitlök
 5 dl Vatten

Instruktioner

1

Skär blomkålen i buketter. Hacka vitlöken och skär löken i mindre bitar.

2

Rosta vitlöken i oljan, dvs värm upp oljan och häll i vitlöken. Var noga med att det inte blir svart, det ska bara få fin färg.

3

Lägg i blomkål och lök och vänd runt lite så att allt får fräsa lite. Det skall inte få mer färg.

4

Häll på vatten och grädde och lägg i buljongen. Dra några varv på svartpepparkvarnen och låt sedan koka upp och puttra tills det att blomkålen är mjuk.

5

Mixa allt antingen i en mixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6

Häll upp och riv lite parmesanost över och ringla på lite god olivolja.

Blomkålssoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *