Blomkålstortillas

Av LCHF-arkivet  , ,   

mars 8, 2016

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott.

Det här receptet ger ungefär 6 stycken och receptet i sig är ett recept som har snurrat en hel del på Facebook och kommer ifrån Tiphero.
Mängden blomkål skall vara cirka 5 dl när man har kört den i matberedaren.

Hela receptet innehåller 19 g kolhydrater.

Vill ni se hur det hela går till så kan ni se videon nedan.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

3/4 Blomkålshuvud

0,5 tsk Salt

2 msk Saft från lime

1/2 dl Koriander (färsk och hackad)

2 Ägg

Instruktioner

1Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

2Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

3Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

4Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

5Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

6Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

7Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

8Sen är det bara att äta.

Bild och recept: Tiphero

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.