Blomkålstortillas

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott.

Det här receptet ger ungefär 6 stycken och receptet i sig är ett recept som har snurrat en hel del på Facebook och kommer ifrån Tiphero.
Mängden blomkål skall vara cirka 5 dl när man har kört den i matberedaren.

Hela receptet innehåller 19 g kolhydrater.

Vill ni se hur det hela går till så kan ni se videon nedan.


Mängd3 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Ingredienser

 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

Instruktioner

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Blomkålstortillas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *