Blomkålstortillas

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Blomkålstortillas

Beskrivning - Information

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott.

Det här receptet ger ungefär 6 stycken och receptet i sig är ett recept som har snurrat en hel del på Facebook och kommer ifrån Tiphero.
Mängden blomkål skall vara cirka 5 dl när man har kört den i matberedaren.

Hela receptet innehåller 19 g kolhydrater.

Vill ni se hur det hela går till så kan ni se videon nedan.
https://youtu.be/T0kWVbJ_LZ0

Mängd3 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

Gör så här:

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

Instruktioner

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Blomkålstortillas

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *