Bolognese/köttfärsås

Bolognese/köttfärsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese.

Tänk på att ju längre den får puttra, desto godare blir den och den är som absolut bäst om du gör den dagen innan så att alla smaker får stå och dra ur ordentligt.

Om du vill göra den lite mer fet, så kan du blanda i en deciliter grädde som får puttra med sista kvarten.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Bolognese/köttfärsås

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Palsternacka
 50 g Morot
 50 g Rotselleri
 50 g Lök (gul)
 20 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1200 g Krossade tomater
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 2 msk Olivolja
 4 dl Vatten
 1 krm Cayennepeppar

Gör så här:

1

Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.

5

Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.

7

Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Palsternacka
 50 g Morot
 50 g Rotselleri
 50 g Lök (gul)
 20 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1200 g Krossade tomater
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 2 msk Olivolja
 4 dl Vatten
 1 krm Cayennepeppar

Instruktioner

1

Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.

5

Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.

7

Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.

Bolognese/köttfärsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *