Bolognese/köttfärsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Bolognese/köttfärsås

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Palsternacka
 50 g Morot
 50 g Rotselleri
 50 g Lök (gul)
 20 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1200 g Krossade tomater
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 4 dl Vatten
 1 krm Cayennepeppar

Gör så här:

1

Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.

5

Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.

7

Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.

Beskrivning - Information

En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese.

Tänk på att ju längre den får puttra, desto godare blir den och den är som absolut bäst om du gör den dagen innan så att alla smaker får stå och dra ur ordentligt.

Om du vill göra den lite mer fet, så kan du blanda i en deciliter grädde som får puttra med sista kvarten.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Palsternacka
 50 g Morot
 50 g Rotselleri
 50 g Lök (gul)
 20 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1200 g Krossade tomater
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 1 msk Balsamvinäger
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 4 dl Vatten
 1 krm Cayennepeppar

Instruktioner

1

Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.

5

Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.

7

Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.

Bolognese/köttfärsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *