Bountybollar (LCHF)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Bountybollar är något som dyker upp på olika sidor lite då och då och det är bara så otroligt gott att göra och påminner väldigt mycket om den gamla klassikern Bounty.

Just det här receptet kommer från fantastiska Jill och detta är något som funkar kanon för dig som äter LCHF/lowcarb.

Receptet ger dig cirka 8 bollar. Det kan vara värt att göra dubbla satsen bara för att de är försvinnande goda.

Recept och bild: Jill Wallentin

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

 


Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 25 g Smör
 1 dl Kokosflingor
 1/4 dl Grädde 40%
 1/2 krm Vaniljpulver
 1 msk Valfri sötning
 30 g Mörk choklad (minst 70%)
 1/2 mskKokosolja

1

Mixa ihop alla ingredienser utom choklad och kokosoljan (skall användas att doppa i).

3

Rulla smeten till 8 jämnstora bollar och ställ dem kallt en stund.

5

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner kokosoljan för att göra chokladen lite tunnare.

7

Doppa kulorna i chokladen och ställ dem på en tallrik. Toppa med lite kokos om du vill. Ställ dem i kylen igen tills det att chokladen har stelnat.

Kategori,

Ingredienser

 25 g Smör
 1 dl Kokosflingor
 1/4 dl Grädde 40%
 1/2 krm Vaniljpulver
 1 msk Valfri sötning
 30 g Mörk choklad (minst 70%)
 1/2 mskKokosolja

Instruktioner

1

Mixa ihop alla ingredienser utom choklad och kokosoljan (skall användas att doppa i).

3

Rulla smeten till 8 jämnstora bollar och ställ dem kallt en stund.

5

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner kokosoljan för att göra chokladen lite tunnare.

7

Doppa kulorna i chokladen och ställ dem på en tallrik. Toppa med lite kokos om du vill. Ställ dem i kylen igen tills det att chokladen har stelnat.

Bountybollar (LCHF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *