Brända mandlar

SkapareAnna-Karin MSvårighetsgradLätt
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Brända mandlar

Beskrivning - Information

Tycker du som jag att brända mandlar hör julen till? Testa då detta busenkla recept för att få dina brända mandlar lchf-style.

Brända mandlar är ju något som väldigt många förknippar med julen och kanske framförallt julmarknader där det är försäljare som står och gör brända mandlar.
Dock så är ju brända mandlar i originalversion något som vi inte kan äta, men lyckligtvis så finns det möjlighet att göra brända mandlar som passar oss som äter lchf.

När det gäller sötningen i receptet så är det sukrin gold och sukrin melis som används, och just i detta receptet skulle jag nog inte försöka att byta ut det mot något annat, utan kör på de två sorterna.

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 100 g Sötmandel
 1 msk Vatten
 0,25 dl Sukrin gold
 0,25 dl Sukrin melis

Gör så här:

1

Koka upp vatten och sötningsmedel.
Tillsätt mandlarna och koka under omrörning ca 5 min.
Lägg upp mandlarna att svalna/torka på ett bakplåtspapper. Se till att separera dem under tiden de svalnar så klibbar de inte ihop.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Sötmandel
 1 msk Vatten
 0,25 dl Sukrin gold
 0,25 dl Sukrin melis

Instruktioner

1

Koka upp vatten och sötningsmedel.
Tillsätt mandlarna och koka under omrörning ca 5 min.
Lägg upp mandlarna att svalna/torka på ett bakplåtspapper. Se till att separera dem under tiden de svalnar så klibbar de inte ihop.

Brända mandlar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *