Briepuffar

Av LCHF-arkivet    

november 12, 2016

Briepuffar är något otroligt gott och ett perfekt substitut för dig som älskar ostbågar/ostkrokar och äter LCHF.

Jag har testat att göra dessa ett par gånger och det har visat sig att vilken typ av brieost som man använder sig av är helt avgörande.

Man skall använda sig av President Brie (trekantiga) och tydligen så skall även Lidls brieost (trekantiga) funka med. Andra ostar har jag inte lyckats med.

Sen har jag en känsla av att det spelar in lite hur pass bra mikrovågsugn man har. Mikron jag använder hemma är på 800w.

Man får helt enkelt testa sig fram lite och komma fram till vad som funkar och inte funkar.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

50g Brieost

Instruktioner

1Skär osten i tärningar som är cirka 1x1 cm.

2Lägg varje tärning i en liten knäckform. Placera dem på en tallrik.

3Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 30 sekunder. Öppna luckan en stund och kör sedan cirka 30 sekunder till. Upprepa det här tills det att osten har blivit till puffar och är krispiga. Det går säkert att köra hela tiden tills de är klara utan att öppna luckan mellan, men så gjorde jag iaf och det funkade.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 21, 2018

Oj, det har hänt något konstigt med det receptet. Det har blandats in instruktioner från något annat recept. Ska genast åtgärda det.

ebet

oktober 21, 2018

Fattas det inte en hel del i beskrivningen?


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.