Broccoli och ädelostpaj

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(4)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Broccoli och ädelostpaj

Mängd5 Portioner
Förberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,50 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 150 g Ädelost
 75 g Purjolök
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt och peppar

Gör så här:

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
7

Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.

8

Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.

9

Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.

11

Ta ut och servera med lite sallad.

Beskrivning - Information

Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost.
Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,50 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 150 g Ädelost
 75 g Purjolök
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt och peppar

Instruktioner

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
7

Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.

8

Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.

9

Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.

11

Ta ut och servera med lite sallad.

Broccoli och ädelostpaj

3 Comments

  1. Supergott. Jag hade i lite sesamfrön i degen och lite vitlök med grönsakerna. Och några skivor Västerbottensost 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *