Broccoli och ädelostpaj

Broccoli och ädelostpaj 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost.
Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Broccoli och ädelostpaj

Mängd5 Portioner
Förberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,50 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 150 g Ädelost
 75 g Purjolök
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt och peppar

Gör så här:

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
7

Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.

8

Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.

9

Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.

11

Ta ut och servera med lite sallad.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,50 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 150 g Ädelost
 75 g Purjolök
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt och peppar

Instruktioner

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
7

Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.

8

Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.

9

Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.

11

Ta ut och servera med lite sallad.

Broccoli och ädelostpaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *