Broccoli och blomkålsmos

Broccoli och blomkålsmos 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Broccoli och blomkålsmos är ett alldeles ypperligt alternativ till vanligt potatismos. Fyllt med smak och nyttigheter.

Servera det med en god stekt korv och du har en väldigt enkel men god lunch.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Broccoli och blomkålsmos

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 200 g Blomkål
 200 g Broccoli
 3 msk Grädde 40%
 30 g Smör (Normalsaltat)
 1 knivsudd Muskotnöt

Gör så här:

1

Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.

5

Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.

7

Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Blomkål
 200 g Broccoli
 3 msk Grädde 40%
 30 g Smör (Normalsaltat)
 1 knivsudd Muskotnöt

Instruktioner

1

Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.

3

Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.

5

Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.

7

Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.

Broccoli och blomkålsmos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *