Broccoli pizzabotten

Av LCHF-arkivet  , ,   

januari 12, 2017

Det finns ju massor av olika pizzabottnar inom LCHF och här kommer ytterligare en variant som är gjord av broccoli. Gott, enkelt och snabbt att göra.

Receptet är för två personer, men är du riktigt hungrig så äter du kanske en hel själv.

Andra varianter på LCHF-pizza:

Sen så får du inte glömma bort att göra en god pizzasallad och en tomatsås att ha i botten.

Recept och bild: Delish.com

https://youtu.be/Dzmtt1adFKg

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1 nypa Salt

1/2 tsk Vitlökspulver

3/5 dl Parmesanost (Riven)

2 1/2 dl Mozzarellaost (riven)

1 st Ägg

300 g Broccoli

Instruktioner

1Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.

2Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.

3Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.

4Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.

5Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.

6Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.