Budapestrulle

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Budapestrulle

Mängd8 Portioner

Ingredienser

Marängbotten
 6 Äggvitor
 5 msk Sötning
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 dl Finhackade hasselnötter
Fyllningen
 5 deciliter Vispgrädde
 1 tsk Vaniljpulver
 250 g Färska hallon
 250 g Färska blåbär
 100 g Mörk choklad (Minst 70%)

Gör så här:

Marängbotten
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggvita och sötning till en jämn och fin marängsmet.

3

Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och de finhackade nötterna.

4

Vänd ner nötblandningen i marängsmeten.

5

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

6

Vänd upp botten på ett annat bakplåtspapper och ta bort pappret som den bakats på. Låt svalna.

7

Lägg upp den färdigbakade botten (fortfarande på nya bakplåtspappret) på en fuktig kökshandduk och rulla sedan ihop allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, ihoprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan vid fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister för mycket.

Fyllningen
8

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver till fast skum. Tänk gräddtårta.

9

Rulla upp botten igen och fördela grädden jämnt över den.

10

Fördela bären jämnt ovanpå grädden. Här kan du välja att ha hela bär eller mosa ihop de lite. Hela bär gör att det blir lite knepigare att rulla ihop kakan.

11

Rulla sedan ihop kakan till en fin rulle.

12

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Ringla den över kakan.
Servera!

Beskrivning - Information

Budapestrulle som är anpassad för LCHF, jodå, det går minsann att göra och gott är det!
Den kan man variera lite i smaken beroende på vad det finns för olika bär att tillgå, men det är ju aldrig fel med hallon och blåbär.

Recept och bild: Sockertjocken

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Marängbotten
 6 Äggvitor
 5 msk Sötning
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 dl Finhackade hasselnötter
Fyllningen
 5 deciliter Vispgrädde
 1 tsk Vaniljpulver
 250 g Färska hallon
 250 g Färska blåbär
 100 g Mörk choklad (Minst 70%)

Instruktioner

Marängbotten
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggvita och sötning till en jämn och fin marängsmet.

3

Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och de finhackade nötterna.

4

Vänd ner nötblandningen i marängsmeten.

5

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

6

Vänd upp botten på ett annat bakplåtspapper och ta bort pappret som den bakats på. Låt svalna.

7

Lägg upp den färdigbakade botten (fortfarande på nya bakplåtspappret) på en fuktig kökshandduk och rulla sedan ihop allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, ihoprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan vid fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister för mycket.

Fyllningen
8

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver till fast skum. Tänk gräddtårta.

9

Rulla upp botten igen och fördela grädden jämnt över den.

10

Fördela bären jämnt ovanpå grädden. Här kan du välja att ha hela bär eller mosa ihop de lite. Hela bär gör att det blir lite knepigare att rulla ihop kakan.

11

Rulla sedan ihop kakan till en fin rulle.

12

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Ringla den över kakan.
Servera!

Budapestrulle

8 Comments

  1. Kan man göra den någon dag i förväg?frysa den Funderade ev att ha den som efterrätt men då i en stuga som saknar ugn

      1. Den “vanliga” budapestrullen lägger jag oftast i frysen när jag bakat den, just för att den i te ska sagga ihop. Går utmärkt, men åt DIREKT när du tinat den, gärna på gränsen till fortfarande lite frusen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *