Café de Paris smör

Café de Paris smör 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Om det finns ett kryddsmör som jag skulle säga är det ultimata kryddsmöret till en köttbit, då är det Café de Paris smöret.

Det är ett otroligt smakrikt och gott kryddsmör som funkar perfekt till en grillad köttbit, t ex entrecôte eller oxfilé.

Ett kryddsmör är ju perfekt om du äter LCHF då det innehåller mycket fett, sen så är det dessutom kanon att frysa in så man kan ta fram lite när man känner för det.

Tänk på att ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Café de Paris smör

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Ingredienser

 300 g Smör
 25 g Schalottenlök
 5 g Vitlök
 1 msk Persilja (hackad)
 1 msk Pressad citron
 3 krm Senapspulver
 1/2 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Salvia (torkad)
 1/2 tsk Mejram (torkad)
 1/2 tsk Dragon (torkad)
 1/2 tsk Timjan (Torkad)
 2 msk Grädde 40%
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Börja med att vispa det rumsvarma smöret riktigt poröst med elvisp. Det skall vispas ganska så länge, minst fem minuter.

3

Hacka schalottenlöken och vitlöken så fint du bara kan.

5

Blanda ner alla ingredienser i smöret och blanda ordentligt. Smaka av med salt.

7

Ta ett bakplåtspapper och lägg smöret i mitten på det. Vik över ena kanten och forma till en rulle. Snurra ihop ändarna på pappret och ställ in i kylen så det får stelna ordentligt.

9

Skär upp en bra bit med smör och lägg på köttet precis innan servering.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Smör
 25 g Schalottenlök
 5 g Vitlök
 1 msk Persilja (hackad)
 1 msk Pressad citron
 3 krm Senapspulver
 1/2 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Salvia (torkad)
 1/2 tsk Mejram (torkad)
 1/2 tsk Dragon (torkad)
 1/2 tsk Timjan (Torkad)
 2 msk Grädde 40%
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Börja med att vispa det rumsvarma smöret riktigt poröst med elvisp. Det skall vispas ganska så länge, minst fem minuter.

3

Hacka schalottenlöken och vitlöken så fint du bara kan.

5

Blanda ner alla ingredienser i smöret och blanda ordentligt. Smaka av med salt.

7

Ta ett bakplåtspapper och lägg smöret i mitten på det. Vik över ena kanten och forma till en rulle. Snurra ihop ändarna på pappret och ställ in i kylen så det får stelna ordentligt.

9

Skär upp en bra bit med smör och lägg på köttet precis innan servering.

Café de Paris smör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *