Camillas goda nötfria brödPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Camilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte att det var många som tyckte om det. Det såg otroligt enkelt ut att baka och då kände jag att jag var tvungen att testa det. Resultatet var verkligen kanongott.
Jag har använt mig av ganska så milda ostar, typ gouda, edamer, herrgård och så vidare.
Brödet funkar kanon att skiva upp och frysa in, sen när man vill äta en skiva så slänger man den i brödrosten och får ett varmt härligt bröd med nybakt känsla.

Receptet ger ett bröd och det brukar jag skicka upp i cirka 15 skivor.

Receptkälla: LCHF med Camilla (@lchfmedcamilla)

DelaSparaDelaBigOven

Camillas goda nötfria bröd - LCHF

Mängd15 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

 6 deciliter Riven ost
 2 msk Färskost (Typ Philadelphia)
 6 st Ägg
 2 msk Fiberhusk
 1 msk Bakpulver
 1,20 deciliter Pofiber
 0,50 tsk Salt
 2 msk Vallmofrön eller sesamfrön till topping

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen och färskosten några minuter.

4

Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.

5

Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör.
Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.

6

Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 40 minuter.
Om du har en bra stektermometer kan du sätta den i mitten av brödet efter 30 minuter. När brödet är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

8

Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler.

Skiva upp och njut!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 deciliter Riven ost
 2 msk Färskost (Typ Philadelphia)
 6 st Ägg
 2 msk Fiberhusk
 1 msk Bakpulver
 1,20 deciliter Pofiber
 0,50 tsk Salt
 2 msk Vallmofrön eller sesamfrön till topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen och färskosten några minuter.

4

Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.

5

Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör.
Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.

6

Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 40 minuter.
Om du har en bra stektermometer kan du sätta den i mitten av brödet efter 30 minuter. När brödet är 95 grader i mitten, då är brödet klart.

8

Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler.

Skiva upp och njut!

Camillas goda nötfria brödPROVLAGAT 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *