Camillas goda nötfria bröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 38 röster - Betygsätt

-*-*- UPPDATERAT RECEPT -*-*- Camilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte att det var många som tyckte om det. Det…

Läs mer 19 kommentarer Skriv ut
Camillas goda nötfria bröd
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

-*-*- UPPDATERAT RECEPT -*-*-
Camilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte att det var många som tyckte om det. Det såg otroligt enkelt ut att baka och då kände jag att jag var tvungen att testa det. Resultatet var verkligen kanongott.
Jag har använt mig av ganska så milda ostar, typ gouda, edamer, herrgård och så vidare.
Brödet funkar kanon att skiva upp och frysa in, sen när man vill äta en skiva så slänger man den i brödrosten och får ett varmt härligt bröd med nybakt känsla.

Receptet ger ett bröd och det brukar jag skicka upp i cirka 15 skivor.

Receptkälla: LCHF med Camilla (@lchfmedcamilla)

Kategori

 

Ingredienser

Mängd15 Portioner
 200 g Finriven ostRiv gärna osten själv på lilla järnet
 2 msk Färskost
 6 st Ägg
 1 msk Fiberhusk
 1 msk XantangummiHar du inte det hemma, så ta 1 msk fiberhusk till.
 1 msk Bakpulver
 1,20 deciliter Pofiber
 0,50 tsk Salt
 2 msk Vallmofrön eller sesamfrön till topping

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen och färskosten några minuter.

4

Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.

5

Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör.
Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.

6

Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.

8

Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler.

Skiva upp och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 38

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Finriven ostRiv gärna osten själv på lilla järnet
 2 msk Färskost
 6 st Ägg
 1 msk Fiberhusk
 1 msk XantangummiHar du inte det hemma, så ta 1 msk fiberhusk till.
 1 msk Bakpulver
 1,20 deciliter Pofiber
 0,50 tsk Salt
 2 msk Vallmofrön eller sesamfrön till topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen och färskosten några minuter.

4

Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.

5

Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör.
Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.

6

Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.

8

Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler.

Skiva upp och njut!

Camillas goda nötfria bröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/