Carbonara LCHF-style

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Carbonara LCHF-style

Kategori,

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 240 g Bacon
 100 g Lök (gul)
 2 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 10 g Vitlök
 500 g Vitkål
 100 g Parmesanost

Gör så här:

1

Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.

2

Stek det i lite smör/olivolja.

3

Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.

4

Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.

5

Låt puttra i cirka fem minuter.

6

Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)

7

Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.

Beskrivning - Information

En riktigt Carbonara innehåller pasta och ingen grädde. Jag ville dock göra en Carbonara som var lite mer LCHF och kom fram till det här receptet.

Riktigt gott och krämigt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 240 g Bacon
 100 g Lök (gul)
 2 dl Creme Fraiche
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 10 g Vitlök
 500 g Vitkål
 100 g Parmesanost

Instruktioner

1

Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.

2

Stek det i lite smör/olivolja.

3

Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.

4

Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.

5

Låt puttra i cirka fem minuter.

6

Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)

7

Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.

Carbonara LCHF-style

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *